Siuntion Sanomat

Etusivu » Störsvik » Störsvikin asukkaille järjestetty vedenjakelupiste

Störsvikin asukkaille järjestetty vedenjakelupiste

Mainokset

Siuntion Sanomat kertoi eilen Siuntion Störsvikin vesijohtoveden laatuongelmista. Ongelmien taustalla on veden äkillinen rautapitoisuuden nousu.

Toimituksen eilen saamien tietojen mukaan vesi on koettu täysin käyttökelvottomaksi.

Siuntion vesilaitoksen eilisen tiedotteen mukaan veden värjäytymiseen johtanut ”rauta ei myrkyllistä ja haitta on enemmänkin esteettinen”. Tästä huolimatta vettä ei kuitenkaan suositella juomaan tai käyttämään valkopyykin pesemiseen. Ongelmaa pyritään ratkaisemaan valuttamalla vettä paloposteista putkiston huuhtelemiseksi, kunnes tilanne korjaantuu.

Vesilaitoksen tämänpäiväisessä tiedotteessa todetaan, että Störsvikin asukkaille on järjestetty vedenjakelupiste, joka on ”Störsvikin päiväkodin parkkipaikalla tästä päivästä lähtien toistaiseksi klo 17.00 – 20.00”.

Aamun Länsi-Uusimaa -lehden paikallisuutisessa ”Rauta värjäsi vesijohtoveden ruskeaksi Siuntion Störsvikissä” (Paikalliset, sivu 4) paljastuu, että Störsvikin vesijohtoveden laatuongelmat ovat jatkuneet pitkään. Lehden haastatteleman käyttömestari Kaj Holmbergin mukaan ongelmien taustalla on Störsvikin vedenottamolta tulevan veden rautapitoisuus. Rauta on kerääntynyt putkistoon, mistä se on päässyt jostakin syystä irtoamaan veteen. Holmberg toteaa myös, että vedenottamolle suunnitellaan raudanpoistolaitteistoa, joka vaatii investoinnin. Störsvikiläinen Jukka Utriainen antaa lehden haastattelussa kiitosta vesilaitoksen väelle, joka on reagoinut asioihin todella nopeasti. Utriainen katsookin, että ongelma on enemmän päättäjissä. Tilanne on tällä hetkellä se, että vedenottamon raudanpoistolaitteiden puuttuminen on ajanut osan asukkaista turvautumaan omiin suodattimiin.

Mainokset

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: