Siuntion Sanomat

Etusivu » Huumeet » Lohjalla suuri kannabisilta to 20.11 – Myös Siuntiossa merkkejä kannabiksen välityksestä

Lohjalla suuri kannabisilta to 20.11 – Myös Siuntiossa merkkejä kannabiksen välityksestä

Mainokset

Eilinen (11.11.2014) Länsi-Uusimaa (sivut 3 ja 5) nosti tapetille kouluterveyskyselyt, joiden mukaan noin 15 % Lohjan yläkouluikäisistä kertoi kokeilleensa kannabista. Kyselyn perusteella ammattioppilaitoksen opiskelijoiden keskuudessa tilanne vaikuttaa olevan vielä huolestuttavampi: noin joka neljäs opiskelija ilmoitti kannabiskokeilusta.

Länsi-Uusimaan eilisessä uutisessa (sivu 3) haastatellun Lohjan nuorten tuki- ja neuvontakeskus Linkin päihdetyöntekijän Helena Sipiläisen mukaan hänen oman asiakastyönsä kautta lukuja ei ole syytä epäillä, ainakaan pienemmiksi. Tilanne on muuttunut kolmessa vuodessa pahempaan suuntaan sekä yläkouluikäisten että ammattioppilaitosten opiskelijoiden kohdalla. Sipiläinen tuo myös esille sen, että vanhemmat tulevat harvemmin ajatelleeksi, että kannabiskokeilut voisivat koskea omaa lasta. Myös lehden haastattelema (sivu 5) rikoskomisario Rauli Salonen pitää kouluterveyskyselyn tuloksia uskottavina. Salosen mukaan kouluissa ”meno on aika villiä, kun siellä liikkuu aktiivisesti henkilöitä, jotka pyörittävät kauppaa”. Salonen toteaa myös, että ”Suurin osa Lohjalla liikkuvasta kannabiksesta on lähialueen asunnoissa tai maastossa kasvatettua”. Tarjontaa kannabiksesta siis riittää.

Siuntion Sanomien saamien tietojen mukaan merkkejä kannabiksen välityksestä on havaittavissa myös Siuntiossa. Verkkolehti Viisykkönen kertoi kesällä 29.6.2014 Kirkkonummen Masalasta löytyneestä kannabisviljelmästä. Viljelmä ja kuivamassa olevaa kannabista oli löytynyt asunnosta, johon poliisipartio oli mennyt muiden tehtävien vuoksi.

Lohjan opetus- ja nuorisopalvelut järjestää yhteistyössä Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n kanssa kannabisillan Laurentius-salissa ensi viikon torstaina 20.11 klo 17:30 – 20:00. Järjestettävä keskustelu-ja neuvontatilaisuus on suunnattu Lohjan ja lähikuntien vanhemmille, nuorten kanssa toimiville ja alueen päättäjille. Lohjan opetus- ja nuorisopalveluiden ja EHYT ry:n kutsun mukaan:

Paikalla on EHYT ry:n edustajan lisäksi nuorisopalveluiden päihdetyöntekijä vastaamassa yleisön kysymyksiin ja kommentoimassa tilannetta Lohjan näkökulmasta.

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry on jo usean vuoden ajan vieraillut kaikilla Lohjan yläkouluilla. Kouluissa järjestetyillä oppitunneilla on toteutettu HUBU®-päihdekasvatusmenetelmään kuuluva anonyymi äänestys, jonka avulla on herätetty keskustelua ja saatu ajankohtaista tietoa nuorten päihdeasenteista ja -kokemuksista. Lohjalla 20.11.2014 järjestettävässä kannabisillassa tuomme esiin oppitunneilla esiin nousseita näkökulmia nuorten käsityksistä ja suhtautumisesta kannabista kohtaa sekä pyrimme antamaan työvälineitä huoltajien ja ammattilaisten nuorten kanssa käytäviin keskusteluihin.


Lisäinformaatiota ja hyödyllisiä linkkejä:

Irti Huumeista ry:n tietopaketti huumeiden käytön ja kokeilun tunnistamiseksi

– Vantaan kaupungin ehkäisevän päihdetyön yksikön tietopaketti KANNABIS Ei mieto eikä vaaraton huume” Tietoa nuorten vanhemmille ja nuorten parissa työskenteleville”

Yle Akuutti, ”Kannabis – kokeilusta koukkuun”, 23.4.2014

Mainokset

2 kommenttia

  1. Tarkkaavainen lukija sanoo:

    Samaisessa Verkkolehti viisykkösessä ja samoin Kirkkonummen Sanomissa oli hiljattain juttu kannabisviljelmän löytymisestä myös Siuntiossa. http://www.viisykkonen.fi/uutiset/moottorit-vietiin-%E2%80%93-veneet-j%C3%A4tettiin-tuuliajolle-siuntiossa

    Tykkää

  2. Kiitos nimimerkille Tarkkaavainen lukija.

    Tykkää

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: