Siuntion Sanomat

Etusivu » Störsvik » VN: Siuntion kunta ottaa opiksi Störsvikin kokemuksista ja tehostaa tiedottamista

VN: Siuntion kunta ottaa opiksi Störsvikin kokemuksista ja tehostaa tiedottamista

Mainokset

Siuntion Sanomat uutisoi lokakuun loppupuolella Störsvikin vesijohtoveden laatuongelmista. Ongelmien syynä oli veden rautapitoisuuden äkillinen nousu, jonka vuoksi vesilaitos joutui huuhtelemaan putkistoa rautapitoisuuden laskemiseksi. Asukkaille järjestettiin vedenjakelupisteitä, sillä vedenlaatu on niin huono, että vesi ei soveltunut kotitalouksien käyttöön. Kunta tiedotti asiasta kunnan verkkosivuilla.

storsvik vesiongelma

Störsvikin ongelmat nousivat osittain esille myös maanantain 10.11 valtuustokokouksessa käydyissä keskusteluissa. Samalla esiin ponnahtivat Siuntion veden kalkkipitoisuus ja mahdolliset mangaaniongelmat. Veden korkeaan mangaanipitoisuuteen viittaavia haju- ja värihaittoja ilmeni aikaisemmin tänä syksynä muun muassa kuntakeskuksen alueella. Epäilyihin ei saatu vahvistusta. Kunnan tiedottaminen Störsvikin kaltaisissa ongelmatilanteissa nousi hyvin pian julkiseen keskustelun aiheeksi sosiaalisessa mediassa.

Päivän (20.11) ruotsinkielinen Västra Nyland uutisoi (sivu 8) Störsvikin asukasyhdistyksen aloitteesta tiistaina 18.11 pidetystä asukasillasta, jonne oli kutsuttu teknisen toimen edustajina tekninen johtaja Jorma Skyttä ja rakennusmestari Magnus Malmberg. Västra Nylandin mukaan paikalle kokoontuneet paikalliset asukkaat toivat erityisesti esiin kokemiansa puutteita Siuntion kunnan tiedottamisessa ja tiedonkulussa. Eräät osanottajat totesivat, että mikään muu kuin epätietoisuus ei aiheuta yhtä paljon tyytymättömyyttä. Tieto siitä, mistä kulloinkin on kyse ja mitä ongelmien ratkaisemiseksi ollaan tekemässä on tärkeää.

Västra Nylandin uutinen (20.11, sivu 8) paljastaa myös, että putkistojen huuhtelusta ei ollut apua veden korkean rautapitoisuuden aiheuttamiin ongelmiin. Veden rautapitoisuudeksi mitattiin lokakuun loppupuolella jopa 550 mikrogrammaa (suositeltu raja-arvo 200 mikrogrammaa), uutinen toteaa. Störsvikin vedenottamo on jouduttu ottamaan pois käytöstä ja johtamaan vesi Nikuksen ja Barråsan vedenottamoilta.

Tekninen johtaja Jorma Skyttä myönsi erääksi suurimmaksi ongelmaksi sen, että asukkaat eivät olleet saaneet tarvitsemaansa informaatiota siinä tahdissa, kuin olisivat toivoneet, toteaa Västra Nyland (20.11, sivu 8). Lehti mainitsee myös, että teknisen johtajan mukaan ratkaisuksi tiedonkulun ongelmiin selvitetään nyt mahdollisuutta aloittaa sms-viestien käyttäminen informaatioväylänä.

Mainokset

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: