Siuntion Sanomat

Etusivu » Paikallispolitiikka » Monitoimihalli-osakeyhtiön ja kunnan yhteistyösopimus kunnanhallituksen käsittelyyn maanantaina

Monitoimihalli-osakeyhtiön ja kunnan yhteistyösopimus kunnanhallituksen käsittelyyn maanantaina

Mainokset

Siuntiolaisen monitoimihalli-yhtiön Sjundeå Allaktivitetshall Ab:n ja Siuntion kunnan välinen yhteistyösopimus on tulossa Siuntion kunnanhallituksen käsittelyyn ensi maanantain 24.11 kokouksessa.

Kunnanhallitukselle ehdotetaan selvitystyön käynnistämistä vaihtoehdosta, jossa kunta olisi omistajana monitoimihalli-yhtiössä ja yhtiö hallinnoisi sekä nykyistä kunnan omistamaa urheiluhallia että monitoimihalli-yhtiön rakennettavaksi suunnittelemaa monitoimihallia.

Lisäksi kunnanhallitukselle ehdotetaan, että kunnanhallitus päättäisi ehdottaa kunnanvaltuustolle, että se hyväksyy luonnoksen monitoimihalli-yhtiön ja kunnan väliseksi yhteistyösopimukseksi, jonka mukaan kunta sitoutuu takaamaan myöhemmin investointiin tarkoitettavan lainan, mikäli se katsoo, että takauksen riski on järkevässä suhteessa kunnan kantokykyyn, eikä riski toteutuessaan vaaranna kunnan toiminnan jatkuvuutta ja laina ja takaus on muiden sopimuksen ehtojen mukainen.

Yhtiön tarkoitus on rakennuttaa, omistaa, käyttää ja vuokrata edelleen tiloja hallista paikallisille seuroille ja järjestöille ja muille mahdollisille asiakkaille.

Yhtiön omistajana on vuoden 2012 joulukuussa perustettu yhdistys Sjundeå intresseförening rf (Siuntion tukiyhdistys Ry). Yhdistystä ovat olleet perustamassa Sjundeå IF, Siuntion Sisu, SjuBa Sjundeå Badminton Boys and Girls, Sjundeå pensionärer (Siuntion ruotsinkieliset eläkeläiset) ja muutama yksityishenkilö.

Kunta on aikaisemmin toukokuussa 2014 päättänyt vuokrata osakeyhtiölle nykyisen urheiluhallin läheisyydessä (parkkipaikka) sijaitsevan 3400 m2:n suuruisen määräalan 30 vuodeksi nimelliseen hintaan (1 euro/vuosi) monitoimihallin rakentamista varten. Sopimusta koskevat tietyt purkautumisehdot. Samalla monitoimihalli-yhtiö oikeutettiin hakemaan rakennuslupaa ja aloittamaan rakennustoimet jo ennen maanvuokrasopimuksen vuokra-ajan alkamista.

Yritys- ja yhteisötietojärjestelmän antamien tietojen mukaan yhtiön kotipaikkana on Siuntio ja yrityksen kielenä on svenska (suom. ruotsi).

Kaupparekisterin tiedoista ilmenee, että 17.03.2014 rekisteröidyn yhtiön osakepääoma on 2500 euroa (osakkeita 100 kpl). Lisäksi tiedoista ilmenee, että hallituksen puheenjohtajana on Patrik Flygar (Siuntio) ja varsinaisina jäseninä Henrik Sandström (Siuntio), Henrik Smeds (Helsinki) ja Mika Tolvanen (Siuntio). Päävastuullisena tilintarkastajana on Oy Redodata Ab:n Caj Söderlund (Raasepori).

Jo toteutuneen maanvuokrasopimuksen ja ehdotetun lainatakauksen lisäksi yhtiö on ehdottanut kunnalle päivävuorojen vuokraamista uudesta hallista kunnan sivistystoimen käyttöön tai muuhun tarvittavaan käyttöön ja sitä, että kunta korvaa yhtiölle parkkipaikkojen rakentamisesta aiheutuneet kustannukset jälkikäteen.

Hankkeen kustannuksiksi on arvioitu noin 3,45 miljoonaa euroa. Kunnan antaman lainatakauksen määräksi on arvioitu noin 1,5 miljoonaa euroa. Vastaavasti kustannusarvio parkkipaikkojen rakennuttamiselle on noin 200 000 euroa. Talousarvion 2015 hyväksymisen yhteydessä kunnan investointeihin vuosille 2015-2018 varattiin 200 000 euroa monitoimihallin kunnallistekniikan rakentamista varten.

Sivistyslautakunta on antanut aikaisemmin (8.10.2014) monitoimihalli-asiaa koskevan lausuntonsa.

Mainokset

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: