Siuntion Sanomat

Etusivu » Paikallispolitiikka » Siuntio selvittämään omistusta monitoimihalli-yhtiössä – OKM:ltä tukea 750 000 euroa

Siuntio selvittämään omistusta monitoimihalli-yhtiössä – OKM:ltä tukea 750 000 euroa

Mainokset

Siuntion Sanomat uutisoi sunnuntaina 23.11, että siuntiolaisen monitoimihalli-yhtiön Sjundeå Allaktivitetshall Ab:n ja Siuntion kunnan välinen yhteistyösopimus oli tulossa eiliseen 24.11 kunnanhallituksen kokoukseen käsiteltäväksi.

Kunnanhallitukselle ehdotettiin selvitystyön käynnistämistä vaihtoehdosta, jossa kunta olisi omistajana monitoimihalli-yhtiössä ja yhtiö hallinnoisi sekä nykyistä kunnan omistamaa urheiluhallia että monitoimihalli-yhtiön rakennettavaksi suunnittelemaa monitoimihallia. Lisäksi kunnanhallitukselle ehdotettiin, että kunnanhallitus päättäisi ehdottaa kunnanvaltuustolle, että se hyväksyy luonnoksen monitoimihalli-yhtiön ja kunnan väliseksi yhteistyösopimukseksi, jonka mukaan kunta sitoutuu takaamaan myöhemmin investointiin tarkoitettavan lainan, mikäli se katsoo, että takauksen riski on järkevässä suhteessa kunnan kantokykyyn, eikä riski toteutuessaan vaaranna kunnan toiminnan jatkuvuutta ja laina ja takaus on muiden sopimuksen ehtojen mukainen.

Siuntion kunnanhallitus on päättänyt eilisessä (24.11) kokouksessaan käynnistää selvitystyön vaihtoehdosta, missä kunta olisi omistajana monitoimihalli-yhtiössä. Samalla kunnanhallitus päätti ehdottaa kunnanvaltuustolle, että kunta sitoutuisi takaamaan investointiin tarkoitettavan lainan, mikäli takauksen riski on järkevässä suhteessa kunnan kantokykyyn. Päätös syntyi äänin 5 (jaa, pohjaehdotus) – 4 (ei, takaisin palautus). 

Hankkeen kokonaiskustannuksiksi on arvioitu noin 3,45 miljoonaa euroa. Kunnan antaman lainatakauksen määräksi on puolestaan arvioitu noin 1,5 miljoonaa euroa.

Kunta on aikaisemmin toukokuussa 2014 päättänyt vuokrata yhtiölle nykyisen urheiluhallin läheisyydessä sijaitsevan 3400 m2:n suuruisen tontin 30 vuodeksi nimelliseen hintaan (1 euro/vuosi).

Myös talousarvion 2015 hyväksymisen yhteydessä kunnan investointeihin vuosille 2015-2018 varattiin 200 000 euroa monitoimihallin kunnallistekniikan rakentamista varten.

Lisäksi opetus-ja kulttuuriministeriön (OKM) aikaisemmin 19.11.2014 vahvistamasta liikuntapaikkojen perustamishankkeiden rahoitussuunnitelmasta vuosille 2015-2018 ilmenee, että Siuntion monitoimihalli-yhtiön omistajan Sjundeå intresseförening rf (Siuntion Tukiyhdistys ry) hankkeelle nimeltä Allaktivitetshall (suom. Monitoimihalli) oltaisiin myöntämässä avustus, jonka suuruus on 750 000 euroa.

OKM:n rahoitussuunnitelman on allekirjoituksellaan vahvistanut RKP:n puolustusministeri Carl Haglund.

Avustus edellyttää kuitenkin, että eduskunta osoittaa liikuntapaikkarakentamisen riittävät määrärahat vuosina 2015-2018.

Asiasta on uutisoinut tänään myös ruotsinkielisen Ylen Länsi-Uudenmaan toimitus.

Mainokset

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: