Siuntion Sanomat

Etusivu » Sote-uudistus » Sosiaali- ja terveysministeriö: Hallituksen esitys sote-laiksi on valmistunut

Sosiaali- ja terveysministeriö: Hallituksen esitys sote-laiksi on valmistunut

Mainokset

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) tälle päivälle (25.11) kirjatussa tiedotteessa kerrotaan, että hallituksen esitys sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaiksi on valmistunut.

Hallituksen lakiesitys annetaan eduskunnalle ensi viikon torstaina 4.12.2014.

STM:n tiedotteen mukaan parlamentaarinen ohjausryhmä saanut sovittua sote-järjestämislain yksityiskohdista sekä tarpeellisista muutoksista lausunnolla olleeseen lakiluonnokseen.

Eduskunnalle annettavaan lakiesitykseen on tehty täsmennyksiä palvelujen tuottamisesta vastaavien kuntayhtymien enimmäismäärän osalta. Kuntayhtymiä voi olla enintään 19. Lisäksi on määritelty tuottamisvastuussa olevalta kuntayhtymältä vaadittavista kriteereistä, kuntien rahoitusvastuun perusteista sekä sote-alueet ja niihin kuuluvat kunnat.

Kaikkien sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämisvastuussa olevia sote-alueita on viisi: eteläinen sosiaali- ja terveysalue, itäinen sosiaali- ja terveysalue, keskinen sosiaali- ja terveysalue, läntinen sosiaali- ja terveysalue ja pohjoinen sosiaali- ja terveysalue.

Siuntio kuuluu eteläiseen sote-alueeseen, missä tuottamisvastuussa olevia kuntayhtymiä on korkeintaan 4. Pääsääntönä sote-alueiden muodostamisessa on ollut se, että ne pohjautuvat pitkälti aikaisempiin terveydenhuollon erityisvastuualueisiin, eli erva-alueisiin.

Eteläiseen sote-alueeseen kuuluvien Uudenmaan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan tuotantoalueiden lisäksi mukaan on otettu Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän kunnat.

Stm:n tiedotteen mukaan sote-alueisiin kuuluvat kunnat määrätään lailla uudistuksen tullessa voimaan. Lisäksi uusien sote-alueiden on tarkoitus aloittaa toimintansa vuoden 2016 alussa ja palvelujen tuottamisesta vastaavien kuntayhtymien vuoden 2017 alussa.

Mainokset

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: