Siuntion Sanomat

Etusivu » Kauniainen » Bisnestä tekevän urheiluseuran kaupungilta saama mittava rahoitus hiertää Kauniaisissa

Bisnestä tekevän urheiluseuran kaupungilta saama mittava rahoitus hiertää Kauniaisissa

Mainokset

Kauniaisissa hiertää poliittinen kiista laskettelurinnetoiminnasta vastaavan ruotsinkielisen urheiluseuran GrIFK Alpine:n kaupungilta saamasta mittavasta rahoituksesta. Vastakkain ovat valtapuolue RKP ja kakkospuolue Kokoomus. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat tämän päivän (26.11) uutisessaan.

Viime keväänä urheiluseura GrIFK Alpine joutui verohallinnon tarkkailuun (HS 15.3.2014). Verohallinto totesi tuolloin, että laskettelurinteen pyörittäminen on liiketoimintaa ja määräsi urheiluseuran maksamaan takautuvasti arvonlisäveroa kesästä 2012 lukien.

Tuolloin kävi myös ilmi (HS 15.3.2014), että Kauniaisten kaupunki on rahoittanut kaupungin mailla laskettelurinnettä pyörittävää urheiluseuraa vuosikymmenen aikana reilulla miljoonalla eurolla: rinteen rakentamiseen ja varustamiseen noin 800 000 euroa, valtaosaan rinteen käyttömenoihin vuosina 2010–2012 yhteensä 220 000 euroa. Näiden päälle tulivat vuosittaiset 10 000 euron tuet urheiluseuran alppijaostolle. Kuntaliiton näkemyksenä oli, että kielletyn tuen kriteerit täyttyvät liiketoimintaa harjoittavan laskettelukeskuksen tukemisessa.

Alkuperäinen urheiluseuran tukia koskeva kiista kokoomuslaisten poliitikkojen sekä paikallisen RKP:n ja RKP-taustaisen kaupunginjohtajan välille kehkeytyi noin vuosi sitten (HS 10.11.2013). Kaupungin puolelta oltiin tuolloin tukemassa laskettelurinteeseen uutta teleskooppihissiä 180 000 euron investointimäärärahalla. Ruotsinkielisen urheiluseuran oli itse tarkoitus osallistua rahoitukseen 80 000 eurolla. Kokoomuksen puolelta epäiltiin, että kaupunginjohtaja suosii yhtä urheiluseuraa.

Kiista sai uutta vettä myllyyn liikuntalautakunnan tehtyä eilen (25.11) päätöksen laskettelurinteen vuokraamisesta urheiluseura GrIFP Alpine:lle arviolta noin 4000 tuhannen euron vuosivuokraan, joka pitää sisällään 1000 euron vuosittaisen summan ja neljä prosenttia lipputuloista (HS 26.11.2014). Kokoomuslainen kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja vaatii vuokran määräytymisen perusteiden avaamista.


Aihepiiriin liittyviä ajankohtaisia uutisia Siuntiosta:

Siuntio selvittämään omistusta monitoimihalli-yhtiössä – OKM:ltä tukea 750 000 euroa, 25.11.2014

Monitoimihalli-osakeyhtiön ja kunnan yhteistyösopimus kunnanhallituksen käsittelyyn maanantaina, 23.11.2014

Mainokset

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: