Siuntion Sanomat

Etusivu » Ihmisoikeudet » Ilon ja onnen päivä: Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista läpi eduskunnassa!

Ilon ja onnen päivä: Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista läpi eduskunnassa!

Mainokset

Eduskunta on juuri äänestänyt kansalaisaloitteesta tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.

Äänestyksen pohjana oli lakivaliokunnan kielteinen mietintö (äänestyksessä: jaa), joka ei puoltanut nykyisen lain muuttamista.

Vastaehdotuksena oli lakivaliokunnan mietintöön jätetty vastalause (äänestyksessä: ei), joka tuki asiasta jätettyä kansalaisaloitetta tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Vastalauseen jättäneitä edusti Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola.

Kansalaisaloite meni läpi eduskunnan äänestyksessä äänin 105 (ei) – 92 (jaa). Kaksi kansanedustajaa oli poissa, joista yksi oli sairaslomalla.

Seuraavaksi kansalaisaloite etenee eduskunnan suuren valiokunnan käsittelyyn ilmeisesti jo ensi viikolla. Asia palaa suuresta valiokunnasta vielä koko eduskunnan päätettäväksi.

Musiikkitalon läheisyyteen kansalaistorille oli kokoontunut tasa-arvoisen avioliittolain kannattajia noin 6 000 henkeä.

tahdon

Mielipidemittaukset ovat puhuneet johdonmukaisesti sen puolesta, että selkeä enemmistö Suomen kansasta kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia.

Lukuisat arvovaltaiset tahot, esimerkiksi arkkipiispa Kari Mäkinen, ovat tuoneet selkeän tasa-arvoista avioliittolakia puoltavan kantansa esille.

Myös suuri määrä suomalaisia yrityksiä ja yhdistyksiä on asettunut tukemaan kampanjaa tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.

Ilon ja onnen päivä!

Mainokset

1 kommentti

  1. pelle hermanni sanoo:

    Hyvä Suomi! Suomi siirtyi länsimaisten sivistysvaltioiden joukkoon. Itkin itsekin ilosta näiden syrjittyjen ihmisten puolesta. Suomi harppasi ison askeleen kohti suvaitsevaisuutta ja raivasi tietä tuleville sukupolville. Desmond Tutun sanoin (IL 28.11.-14); hän on kertonut menevänsä mieluummin helvettiin kuin palvovansa homovastaista Jumalaa. Viisas mies, sillä eihän kristillisyyteen kuulu toisten ihmisten syrjintä.

    ”Heteroperhe Siuntiosta”

    Tykkää

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: