Siuntion Sanomat

Etusivu » Paikallispolitiikka » Teknisen lautakunnan jäseneltä voimakasta kritiikkiä aseman rasitetoimitusasiassa

Teknisen lautakunnan jäseneltä voimakasta kritiikkiä aseman rasitetoimitusasiassa

Mainokset

WP_000125

Siuntion Sanomat uutisoi torstaina 27.11 kunnanhallituksen maanantaisen (24.11) kokouksen esityslistalla olleen rasitetoimitusasian yllättävästä poisvetämisestä kunnanhallituksen käsittelystä. Asia koski rasitetoimituksen hakemista Bollstadintien kevyen liikenteen väylän ja radan alikulun välille.

Käsittely siirrettiin tekniselle lautakunnalle, joka tiistaisessa (25.11) kokouksessaan päätti tehdä maanomistajalle uuden tarjouksen maa-alueesta, joka mahdollistaisi kevyen liikenteen väylän puuttuvan osan rakentamisen. Tekninen lautakunta päätti maanomistajalle tehtävästä tarjouksesta, johon sisältyi 5000 euron korvauksen lisäksi korvaava maa-alue.

Teknisen lautakunnan päätöksestä jätettiin eriävä mielipide. Eriävän mielipiteen tekijäksi tunnustautui jo samana iltana (25.11) teknisen lautakunnan jäsen Eljas S. Rahikainen (vihr), joka avautui rasitetoimitukseen liittyvistä yksityiskohdista varsin suorin sanoin Facebookin Siuntion Asuminen, Luonto ja Ajankohtaiset Asiat -keskusteluryhmässä.

Rahikainen esitti keskusteluryhmän kommentissaan kokouksessa selvinneen, että kunta ei ole käynyt neuvotteluja kiinteistön omistajan kanssa, eikä ole koskaan vastannut kiinteistön omistajalta saamaansa myyntitarjoukseen. Teknisen lautakunnan tekemää päätöstä Rahikainen luonnehti samaisessa kommentissaan uhkavaatimukseksi:

Kunnan vastaus oli neuvottelujen sijaan esittää lautakunnan ja kunnahallistuksen kautta uhkavaatimuksen luonteinen tarjous maa-alueesta 12,5 €/ m2 (yhteensä 5000 euroa). Jos omistaja ei 10 (!) päivässä hyväksy tätä tarjousta, hakee kunta pakkorasitetta. Pakkorasitteen hakeminen on kunnanhallituksen päätettävissä. Pakkorasiteprosessi on erittäin harvinainen ratkaisu. Sen kustannukset kunnalle ovat arvoitus, ja jonka tekninen lautakunta on halukas maksamaan …

Rahikainen esitti kommentissaan myös, että kunnan tulisi rohkaistua aitoon neuvotteluun kiinteistön omistajan kanssa ja näin välttämään pakkorasitemenettelystä saamansa negatiivisen julkisuuden ja kustannukset.

Mainokset

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: