Siuntion Sanomat

Etusivu » Kuntalaisaloite » Kuntalaisaloite Siuntion liittymiseksi Unicefin Lapsiystävällinen kunta -ohjelmaan

Kuntalaisaloite Siuntion liittymiseksi Unicefin Lapsiystävällinen kunta -ohjelmaan

Mainokset

Siuntion kulttuuriympäristö ry (Sjundeå kulturomgivning rf) on jättänyt kuntalaisaloitteen Siuntion kunnan liittymiseksi Suomen Unicefin kehittämään Lapsiystävällinen kunta -ohjelmaan.

Kuntalaisaloite on kirjattu jätetyksi 4.11.2014 (diaarinumero KH/601).

Alun perin Siuntion kulttuuriympäristö ry:n kuntalaisaloite sisältyi yhdistyksen puheenjohtaja Tarja Tahvanaisen puheeseen, joka pidettiin koululaisten piirustuskilpailun palkintojenjakotilaisuudessa Siuntion kirjastossa 30.10.2014. Puhe toimitettiin tilaisuuden jälkeen kuntaan myös sähköpostitse.

Nyttemmin sisällöltään alkuperäiseen puhemuotoonsa kirjattu kuntalaisaloite toteaa palkintojenjakotilaisuuden asiayhteydessä muun muassa seuraavaa:

Lainsäädännön perusteella, jokaisella lapsella on oikeus arvokkaaseen ja turvalliseen elämään. Jokaisella lapsella on myös oikeus tulla kuulluksi itseään koskevissa asioissa. Näiden oikeuksien toteuttaminen on kaikkien viranomaisten ja jokaisen virkamiehen velvollisuus.

Tämän kilpailun tulokset ovat hienoja! Näistä töistä me aikuiset saamme runsaasti arvokasta informaatiota siihen, miten yhteisöämme ja elinympäristöämme tulisi lasten näkemyksen mukaan Siuntiossa kehittää.

Toivomme, että tästä eteenpäin lapset ja nuoret saadaan entistä tehokkaammin mukaan Siuntion kunnan suunnitteluun ja päätöksentekoon.

Tässä yhteydessä haluammekin tehdä Siuntion kunnalle aloitteen, että se liittyisi Suomen Unicefin kehittämään Lapsiystävällinen kunta -ohjelmaan. Hankkeen ideana on se, että kaikessa kunnan toiminnassa ja kaikilla toimintasektoreilla otetaan lapset huomioon – siis myös yhdyskuntasuunnittelussa sekä tie- ja liikennesuunnittelussa …

Länsi-Uudeltamaalta Raaseporin kaupunki on aloittanut tänä vuonna Lapsiystävällinen kunta -mallin toteuttamisen.


Tutustu Unicefin Lapsiystävällinen kunta -ohjelmaan:

http://www.unicef.fi/unicef/tyomme-suomessa/lapsiystavallinen-kunta/

Mainokset

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: