Siuntion Sanomat

Etusivu » Kulttuuri » Siuntio Laulaa ry:lle tukea Konstsamfundetilta: Sibeliuksen 150-juhlavuosi tähtäimessä

Siuntio Laulaa ry:lle tukea Konstsamfundetilta: Sibeliuksen 150-juhlavuosi tähtäimessä

Mainokset

Suomenruotsalaisen taidemesenaatti Amos Anderssonin testamenttaamaa omaisuutta ja sen tuottoa hallinnoiva Föreningen Konstsamfundet jakaa tänä syksynä 800 000 euron edestä stipendejä ja tukia. Länsi-Uudenmaan kulttuuritoiminta saa jaetusta määrästä 77 000 euroa. Konstsamfundetille osoitetuista 414 hakemuksesta hieman alle 150:lle myönnettiin tukea. Asiasta uutisoi muun muassa ruotsinkielinen Yle Länsi-Uusimaa keskiviikkona 3.12.

Tukea saaneiden joukosta löytyy siuntiolainen yhdistys Siuntio Laulaa ry (Sjundeå Sjunger rf), jolle myönnettiin 3000 euroa Sibeliuksen koko pianosäestyksellisen laulutuotannon (110 laulua) esittämiseksi Jean Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Siuntio Laulaa ry toimii Siuntion Lauluakatemian (Sjundeå Sångakademi) taustayhdistyksenä.

Siuntion Lauluakatemian taiteellisena johtajana toimii siuntiolainen sopraano Johanna Rusanen-Kartano. Rusanen-Kartano Rusanen-Kartano voitti Timo Mustakallio-laulukilpailun vuonna 1995 ja Lappeenrannan valtakunnallisen laulukilpailun vuonna 1996. Rusanen-Kartano palkittiin myös Karita Mattila-palkinnolla vuonna 2001.

Mainokset

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: