Siuntion Sanomat

Etusivu » Mielipide » Mielipide: Siuntion suvaitsevaisuus ja konsensus

Mielipide: Siuntion suvaitsevaisuus ja konsensus

Mainokset

Konsensus on kirosana, ainakin kirjoittajalle ja Siuntiossa.

Siuntiossa konsensus tarkoitta kehittämisen ja kehityksen jarruttamista sekä keskustelun tyrehdyttämistä. Me elämme valtiossa ja kunnassa jossa sananvapaus tulisi olla perusoikeus.

On suuren suuri kynnys ihmiselle lähetä mukaan puolueen toimintaan. Ettei vaan leimaudu minkään asian suhteen mihinkään. Ja kun on tullut lähdettyä pitäisi sanan olla vapaa. Eri asia tietenkin on, tukeeko puolue kaikissa kannanotoissa yksilön harjoittamaa sananvapautta.

Mutta onko oikein, että henkilö joka on nimetty johonkin luottamustehtävään siirretään sivuun koska on esittänyt mielipiteensä ja velvollisuutensa kuntalaisia kohtaan kysymällä perusteita päätöksenteon tueksi? Ja kun puoleen vetohahmot haluavat pitää politiikan omissa käsissään ja omannäköisenään siihen ei kuulu kysely joka ei tue vetohahmojen politiikkaa.

Ja sitten tähän suvaitsevaisuuteen josta kaikki muut puolueet vakuuttavat niin vahvasti. Edellä mainittuko on suvaitsevaa politiikkaa ja sitä että kaikilla saa olla oma mielipide, sdp?

Valitettavasti täällä kunnassa on leimattu Siuntion Kokoomus puolueeksi joka ei olisi suvaitsevainen.

Ihan ihmettelen ja kummastelen mihin se perustuu?

Tässä yhdistyksessä kun saa tilanteen mukaan mennä ja tulla takaisin. Siltoja ei poltella.

Yhteistyötä pyritään tekemään joka suuntaan mutta aina se ei onnistu. Yhteistyöhön kun tarvitaan kaksi. Yksin saa aikaan vain yksintyötä. Ja konsensus. Yhteisymmärrys. Toisin sanoen, keskustelun puute ja nopea päätöksenteko. Jos kunnassa vallitsee päätöksenteko jossa konsensus on vallalla tarkoittaa se sitä, että kaikki on hyvin.

Halli asiasta vielä hiukan.

Kaikki ovat puoltaneet itse hallia ja sen rakentamisen perusteita ei ole kukaan kyseenalaistanut. On hienoa että meille halutaan tiloja joissa nuoret voivat harrastaa ja nimenomaan kuntoa kohottavien harrastusten parissa.

Kyseenalaista on vain se että Siuntiolaisesti tyypilliseen tapaan tuodaan kiireellä kunnanhallituksen ja -valtuuston päätettäväksi asia joka tarvitsee päätöksenteon tueksi faktaa eli lukuja. Näitä lukuja ei sitten kovin moni katsonut tarpeelliseksi vaan oli valmis tekemään päätöksen silmälaput silmillä.

Hienoa, ensi vuoden budjetista karsitaan yhdistyksille jaettavista tuista -30% ja liikuntatilojen vuokrat nousevat reilusta 10€:sta kenties 50€ asti.

Onnea vaan harrastusseurat varainhankinnalle …

Nimim. Ihmettelijä

Mainokset

1 kommentti

 1. Annas kun arvaan, elämmekin Pohjois-Koreassa! sanoo:

  Seuraavassa näky:
  ”Erään valtuustokokouksen keskustelu oli taas (!) pahimmillaan kuin pala herätyskristillistä kokousta, jonka päähän tahkottu ja yksituumainen totuuskäsitys sai osan puhuvista naamareista punoittamaan ja äänenkin aaltoilemaan: ikään kuin kuuma kivi putoaisi taivaasta väärän sanan lausujan niskaan.
  Kaikki mikä poikkesi fundamentalistisesta kaavasta, kohtasi joko vaikenemisen muurin, selkeästi sovittujen pannauhkien kuoron tai yksittäisiä ylistyslauluja, joiden kuvaamalle autuudelle ei löytynyt sen kummemmin kuntien, valtakuntien kuin kulttuurienkaan rajoja.
  Mitä luultavimmin taivaskanava mutkitteli myös Pohjois-Korean ilmatilassa.
  Toki ääniä värisyttävän ja liki näkyjä aiheuttavan tahon edustajat olivat kartalla, juuri niin kuin edellä kuvatun kaltaisissa kokouksissa pitääkin.
  Verkoissaan uiskentelevat ”usko(nno)lliset syväkurkut” ovat sitä varten, että kartta pysyy VÄHINTÄÄNKIN oikein päin!”

  Näkikö kolmas silmäni oikein?

  Tykkää

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: