Siuntion Sanomat

Etusivu » Paikallispolitiikka » Virkkulankylä Oy:n seniorikylä-hankkeen päänavaus Siuntion teknisen lautakunnan käsittelyyn

Virkkulankylä Oy:n seniorikylä-hankkeen päänavaus Siuntion teknisen lautakunnan käsittelyyn

Mainokset

Siuntion teknisen lautakunnan ensi viikon tiistaina 16.12 pidettävän kokouksen esityslistalla (§ 126) on siuntiolaisen senioriasumisen kannalta uusi ja mielenkiintoinen päänavaus.

Uuden viihtyisän ja virikkeellisen asumisympäristön konseptin (Virkkulan seniorikylä) mukaiseen seniorirakentamiseen keskittynyt Virkkulankylä Oy on lähestynyt Siuntion kuntaa konseptin mukaisen hankkeen toteuttamiseksi Siuntion kuntakeskukseen.

Hanke koostuisi noin 2000 kerrosneliömetrin suuruisesta ja noin 40 asukkaan palvelutalosta sekä noin 5000 kerrosneliömetristä erilaisia asuinrakennuksia ja ryhmäkodeista, joissa olisi asuntoja noin 120 asukkaalle.

Alustavien selvitysten perusteella hankkeeseen soveltuvan alueen tonttikokonaisuus sijaitsee Haagantien ja Siuntiontien risteyksen tuntumassa. Alue on kunnan omistuksessa ja se on asemakaavassa tällä hetkellä merkitty maa- ja metsätalousalueeksi.

Tekninen lautakunta käsittelee tiistaisessa (16.12) kokouksessaan sopimusta, jonka tarkoituksena on sopia Virkkulankylä Oy:n rakennushankkeeseen liittyvän kaavamuutoksen käynnistämisestä, aikataulusta ja kustannusten jakamisesta. Tämä lisäksi sopimuksen tarkoituksena on sopia myöhemmin tehtävän tonttikaupan esisopimuksen lähtökohdista ja raameista.

Yritys vastaa kaikista kaavoituskustannuksista. Kaavoitusprosessin kestoksi on alustavasti arvioitu noin vuosi, jolloin hankkeen toteutus voisi alkaa keväällä 2016.


Aiheeseen liittyviä linkkejä:

HoviKoti, ”Palvelukoti Outokummun Kuusjärvelle”

Karjalainen, ”Diplomityö Virkkulan seniorikylästä palkittiin”, 11.11.2014

Mainokset

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: