Siuntion Sanomat

Etusivu » Palonummi » Mielipide: Rekkaliikenne lasten koulutielle Siuntioon!

Mielipide: Rekkaliikenne lasten koulutielle Siuntioon!

Mainokset

Syvästi järkyttyneenä luin Siuntion Sanomien nettisivuilta kunnan suunnitelmasta rakentaa lämpökeskus Siuntion ydinkeskustan läheisyyteen. Lämpökeskus nimittäin sijoitettaisiin lapsiperheiden asuttamalle pientaloalueelle Siuntion Palonummelle.

Uusi lämpökeskus olisi hakepolttoon perustuva, pienhiukkaspäästöjä ympäristöön päästävä lämpökeskus, joka tarvitsisi joka päivä rekallisen puuhaketta polttoaineeksi. Puuhaketta toimittaisivat suuret yhdistelmärekat, jotka kerran päivässä liikennöisivät päiväkotien, koulujen, postin, pankin, S-marketin, apteekin ja koko alueen ydinkeskustan kautta.

Lämpökeskuksesta syntyvät tuhkat olisi edelleen toimitettava kyseisin rekkayhdistelmin alueelta pois. Osa moduulirekkojen kulkureitistä olisi lasten jokapäiväistä koulutietä. Kuljetukset ajoitettaisiin ”normaalin työajan puitteisiin” liikenneongelmien välttämiseksi ruuhka-aikoihin.

Mihin unohtui lasten turvallinen koulutie, puhumattakaan muista terveydellisistä sekä pitkän aikavälin taloudelliseen näkökulmaan ja asuinalueen viihtyvyyteen vaikuttavista ongelmista?

Kysyttiinkö vieressä asuvilta kiinteistönomistajilta mielipidettä asiaan?

Kunnan selvityksessä todetaan lähimmän asuinrakennuksen sijaitsevan ”yli 100 m päässä” melu- ja hiukkaspäästöjä tuottavasta laitoksesta. Kuka haluaa enää lähteä lastenvaunujen kanssa Ratapihantielle päiväkerhoon, lähettää ekaluokkalaisensa rekkatietä pitkin kouluun, ulkoiluttaa koiraansa tai tehdä rauhallisen sunnuntaikävelyn keskustaan perheensä kanssa, kun yhdistelmärekka saattaa kaahata vierestä ohi joka päivä?

Emme me kuntaan verovaroja kantavat, työssäkäyvät perheenisät ja -äidit ehdi tarkastella jokaista suunniteltua kaavamuutosta ja järjetöntä ideaa, jos kunta ei läpinäkyvästi näistä asukkaitaan informoi.

Miksi asukkaiden mielipiteitä ei ole kysytty? Vielä siihen on mahdollisuus!

Nimim. Palonummella asuva lapsiperhe

Mainokset

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: