Siuntion Sanomat

Etusivu » Mielipide » Mielipide: Siuntiolaisesta poliittisesta kulttuurista

Mielipide: Siuntiolaisesta poliittisesta kulttuurista

Mainokset

Olen asunut Siuntiossa jo suhteellisen kauan ja seurannut tiiviisti siuntiolaista politiikan tekoa.

Uusien, rohkeiden valtuutettujen myötä polittiseen keskusteluun on tullut kaivattua säröä ja kyseenalaistamista.

Siuntiossa on aikaisemmin naivisti kehuskeltu ns. konsensuksella ja Siuntio-hengellä.

Konsensus on aina täällä edustanut pakotettua yksimielisyyttä ja Siuntion hengen on luonut enemmistövallan omaava puolue, jota SDP on aina suuresti tukenut, enkä ymmärrä, miksi?

Nyt tämä Monitoimihalli on siitä hyvä esimerkki. Valmistelu tapahtuu salassa, kustannuksista ei ole mitään tietoa, enkä tiedä, onko laskelmia edes tehty ja kunta on lähdössä sammutetuin lyhdyin viemään asiaa maaliin.

Jokainen kuntalainen, joka vähänkin ymmärtää talousasioista, tajuaa, että vuokratuotoilla ja pääsylipputuloilla ei mitenkään pystytä kattamaan käyttökustannuksia.

Monitoimihalli on pakko saada keinolla millä hyvänsä. Kyllä kai jokainen ymmärtää, että halli jää veronmaksajien kontolle, kun se on saatu pystyyn.

Ja jos olen väärässä, joku voisi ystävällisesti näyttää laskelmat. Kuka haluaa, että Siuntio nostaa hallin takia veroäyriä?

Sdp ainakin eturintamassa(?). Olen vahvasti sitä mieltä, että kunta ei voi harrastaa riskisijoitusta ja onneksi lainsäädäntöä ollaan uudistamassa, koska tällainen riskisijoitus altistaa myös ns. hyvä-veli-toiminnalle.

Eikö kunnan pitäisi tällöin tasa-arvoisesti tukea muitakin yksityisiä rakennushankkeita. En sinällään vastusta monitoimihallia, mutta kunta ei voi olla riskinottaja tai takaaja.

Informaatiopimento täällä Siuntiossa on enemmän sääntö kuin poikkeus. Poikkeuksiltakin vaikuttavissa tilanteissa näkee useimmiten pimittäjien kätten työn.

Toivon kuntalaisia aktiivisuuteen, koska Siuntiossakin olemme oikeutettuja demokratiaa kunnioittaviin päätöksiin, sananvapauteen ja avoimuuteen.

Ne valtuutet ja luottamushenkilöt, joilla ei ole omaa kriittistä ajattelua, pysykööt poissa seuraavista vaaleista.

Nimim. Siuntiolainen veronmaksaja

Mainokset

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: