Siuntion Sanomat

Etusivu » Palonummi » Palonummella hämmästellään: lämpökeskuksen pohjatutkimukset jo aloitettu?

Palonummella hämmästellään: lämpökeskuksen pohjatutkimukset jo aloitettu?

Mainokset

WP_20141219_002

Kunta ilmoitti tiistaina 16.12 omilla kotisivuillaan 20.1.2015 pidettävästä yleisötilaisuudesta Palonummen asioita koskien.

Illan aiheiksi mainittiin muun muassa lämpökeskus, liikennejärjestelyt ja moottorirata.

Yleisötilaisuus on kuukauden päästä mutta Palonummella hämmästellään jo parin päivän ajan jatkunutta liikehdintää kaavaillun lämpökeskuksen suunnalla.

Silminnäkijöiden mukaan paikalla on ollut erilaista kalustoa ja työmiehiä. Samaan aikaan läheisyydessä on seissyt iso valkoinen pakettiauto pyörätiellä, lasten koulureitillä.

Havainnot viittaavat pohjatutkimusten tekemiseen tarvittavaan kalustoon ja vastaaviin maastomerkintöihin.

Paikalla käyneet asukkaat ovat yrittäneet tiedustella, mitä on tekeillä. Vastaukseksi asukkaita on pyydetty tylyhkösti poistumaan paikalta.

jyllaysta 19122014 WP_20141219_003

Lämpökeskusalueen asemakaavamuutoksen poliittinen ja muu muodollinen käsittely on saatettu sinänsä maaliin.

Silti lukuisat asukkaat ovat kokeneet, että vuorovaikutus kunnan ja asukkaiden välillä ei ole toiminut odotetulla tavalla.

Huoli kiinteistöjen arvon kehittymisestä, lämpökeskuksen aiheuttamista muutoksista liikenneturvallisuuteen ja asukkaiden hyvinvointiin sekä vaikutukset alueen houkuttelevuuteen ovat saaneet monet palonummelaiset ja osan kuntapäättäjistäkin mietteliäiksi.

Tekniselle toimelle osoitetut tiedustelut, eivät ole saaneet vastakaikua. Vastaukseksi on saatu pelkkää hiljaisuutta, totesi eräs asukas.

Kuntalaisilla lienee aihetta odottaa asiallista vastinetta maksamilleen verorahoille?

Onko teknisen lautakunnan poliittinen tahtotila jotenkin erisuuntainen?


Siuntio → Hallinto ja päätöksenteko → Esityslistat ja pöytäkirjat → Tekninen lautakunta → 9/2014 21.10

Mainokset

3 kommenttia

 1. Ostaisiko tontin Palonummelta? sanoo:

  Onkohan teknisessä lautakunnassa mahdollisesti kenelläkään, edes pienessä mielessä välähtänyt se, miten tuon lämpökeskuksen sijoittaminen uudelle asuinalueella tulee vaikuttamaan Palonummen tonttien myyntiin??

  Eipä siinä mitään jos ostajia on jonoksi asti..

  Luulenpa että ei tule ainakaan kysyntää lisäämään, toivottavasti ei ole tonttimyynnin varaan kovin paljoa ensi vuodelle ladattu odotuksia, saattaa tulla pettymyksiä.

  Tykkää

 2. Kommentoija sanoo:

  Hiljennytään hetkeksi ja mietitään. Palonummella olevat rakennetut talot ja myös ne vanhemmat radan toisella puolella tietyllä säteellä lämpökeskuksen paikasta tulevat saamaan arvonalennuksen, jota kukaan ei ole vielä käsittänyt. Tulee varmasti olemaan tilanne, missä ei vain ole taloudellisesti kannattavaa muuttaa pois, kun omastaan ei saa edes omiaan pois. Ja kuka oikeasti haluaa asua lämpökeskuksen vieressä? Hieno talo, upea paikka, mutta hei mikäs toi on, ei ainakaan tonne… Miten käy Tiilitehtaan alueen asukkaiden ilmalle kun korkea piippu alkaa puskemaan nokea pitkin rinnettä. Vetäkää syvään happea, ilma on vielä puhdasta tovin.

  Tonttikartassa komeilee hieno metsäkaistale nykyisen kaavapaikan kohdalla ja mikäli jos joku sattuisi kiinnostumaan tontista, ei hän kovin helposti saisi tietoa lämpökeskuksen tulosta. Ei taida tietää edes … Lkv ja … … jolle lyödään nyt kapulaa rattaisiin urakalla. Mikäli joku tontin ostaa niin ei ainakaan kannata rakentaa kivilinnaa tai edes kastellia, koska se ei vaan kannata …

  Tekninen on myös … asettanut ennakkokysymyksille aikarajan 9.1.. Kuka sitä nyt muuta haluaisikaan tehdä joulun ja uuden vuoden ajan kuin murehtia oman alueen viihtyvyydestä ja tulevaisuuden taloudellisista vaikutuksista. Ennakkokysymyksiin, jokaiseen niistä tulee … vastata yleisötilaisuudessa vaikka se kestäisi yöhön asti …

  On myös jokseenkin hämmentävää, että kuntatasolla tehdään asiat mieluummin piilossa mutta vaatimusten mukaan. Toimisto on auki keskellä päivää, eikä sieltä saa sähköisesti vielä mitään. Kaikki pitää hakea paikan päältä. Asioista ilmoitellaan kunnan sivuilla jotka ei kuulu kenenkään top 100 sivuun tai kirkkonummen sanomissa joilla yleensä lämmitetään takkaa tai saunaa. Nyt eletään 2014 vuotta ja asukkailla, kuntalaisilla ja tulevilla kuntalaisilla on oikeus vaikuttaa oman asuinympäristön kehittymiseen.

  Kukaan ei myöskään halua esiintyä omalla nimellään koska tiedetään että paikallinen a… ja v… osataan viedä ihan omiin ulottuvuuksiin … voi olla että tontistasi pakkolunastetaan osa …

  Tykkää

 3. Terveisiä palonummelta sanoo:

  Omasta puolesta on surullista todeta, että parin vuoden aikaiset naapureita on muuttamassa pois. Monet uudetkin miettii sitäkin ehtisikö myymään talonsa ennenkuin lömpökeskus on rakennettu ja rekkaliikenne alkaa jyräämään alueella. Kertokaa kehenkä otan yhteyttä kunnassa. Kuka ylipäätään heistä on kiinnostunut ja halukas keskustelemaan ja kuulemaan kuntalaisia.

  Tykkää

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: