Siuntion Sanomat

Etusivu » Palonummi » Mielipide: Hyvät palonummelaiset!

Mielipide: Hyvät palonummelaiset!

Mainokset

Olen järkyttyneenä seurannut keskustelua Palonummen asuinalueesta ja sinne suunnitellusta lämpökeskuksesta, jonka rakentaminen on pian alkamassa. Asun itse aivan muualla, mutta se tapa, miten Siuntiossa on aina hoidettu asioita, jatkuu kansalaisia tukevasta lainsäädännöstä huolimatta.

Suomen lainsäädäntö ei koske Siuntiota, vaan täällä toimitaan kuten on aina ennenkin toimittu.

Asiat tuodaan puskista kuntalaisten tietoisuuteen, ne suunnitellaan ja käsitellään salassa, tiedotus on niukkaa eli asioista tiedotetaan kunnan ilmoitustaululla ja kuntalaisille pidetään ”tiedotustilaisuus” sitten, kun rakentaminen on jo aloitettu.

Kenen etua tällainen toiminta ajaa?

Siuntio on Suomen 10. rikkain kunta! Miten se näkyy? Suomen huippua olevalla (21,5) veroäyrillä. Miten tämä yhtälö voi olla mahdollista?

Siuntiossa on Suomen 10. paras veronmaksukyky eli täällä on hyviä veronmaksajia. Siuntiossa on maan alhaisimpia työttömyyslukuja (n. 6%), sairastavuus on alhaista (vanhusväestö pieni), investoinnitkaan eivät ole päätähuimaavia.

Kaiken päälle hyvistä veronmaksajista halutaan päästä eroon koulukuljetuksia hankaloittamalla, lämpökeskuksella, pakkolunastuksilla, erään asemalla sijaitsevan koulun toimimattomuudella ja tiedon salaamisella.

Poliittisten luottamushenkilöiden tehtävänä on ajaa kuntalaisten (kunnan) etua. Tämä tosiasia on unohtunut monelta luottamushenkilöltä. Voidaanko kuntalaisten yhdenvertaisesta kohtelusta enää puhuakaan?

Älkää antako periksi palonummelaiset. Tutustukaa julkisuuslainsäädäntöön, http://oikeusministerio.fi/fi/index/toimintajatavoitteet/lakiensaataminen/julkisuuslaki/lainpaapiirteet.html, joka vaatii asioista tiedottamista.

Ei voi olla moraalisesti ja inhimillisesti oikein, että perheet ostavat kalliita tontteja ja rakentavat kalliita taloja alueelle, jolle päätetäänkin rakentaa kunnan lämpökeskus. Tämä lämpökeskuksen paikkahan on pitänyt näkyä kaavassa jo tontteja ostettaessa.

Nimim. Järkyttynyt

Mainokset

1 kommentti

  1. Informaatiokatkos? sanoo:

    Mitä ihmettä Palonummella tapahtuu? Asun aika lähellä, enkä ole kuullutkaan uudesta lämpövoimalahankkeesta??? Aseman seudun isomman koulun henkilökunnan osaamattomuus ja huono yhteishenki tiedetään kyllä kunnan ulkopuolellakin, mutta siitähän kertookin puskaradio ja se toimii.

    Tykkää

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: