Siuntion Sanomat

Etusivu » Paikallispolitiikka » Siuntioon suunnitteilla myös jäähalli?

Siuntioon suunnitteilla myös jäähalli?

Mainokset

Siuntion Monitoimihalli

Siuntion uuden urheiluhallin (eli monitoimihallin) rakentamisen edellyttämä asemakaavan muutoshanke on ollut teknisen lautakunnan käsittelyssä ainakin elokuusta 2013 lähtien. Asia ilmenee teknisen lautakunnan 20.8.2013 pöytäkirjastä (§ 64), jolloin tekninen lautakunta päätti käynnistää vastaavan asemakaavan muutoshankkeen. Päätöksen selostusosa toteaa muun muassa seuraavaa:

Nykyisen palloiluhallin kapasiteetti on todettu riittämättömäksi. Tavoitteena on tarjota sekä lisätiloja nykyisille toiminnoille että laajentaa liikuntapalveluiden kirjoa.

Alueella sijaitsee yleisurheilukenttä, tenniskenttiä ja palloiluhalli. Tenniskenttien yhteydessä sijaitsee yksikerroksinen huoltorakennus …

Kaavamuutoshanke eteni teknisessä lautakunnassa jouhevasti yleisötilaisuuksineen ja lausuntokierroksineen.

Tekninen lautakunta päätti asettaa asemakaavan muutosehdotuksen julkisesti nähtäville kunnan teknisessä toimistossa kokouksessaan 29.1.2014 (§ 10). Pöytäkirjasta ilmenee, että asemakaavan muutosluonnosta oli tuolloin jalostettu seuraavasti:

Asemakaavan muutosluonnosta on jalostettu siten, että muutosehdotuksessa muutosalueen kokonaiskerrosalaa on lisätty 9000 m2:stä 11000 m2:iin. Rakennusalueen rajoja on muutettu niin, että ne mahdollistavat uuden hallin joustavamman sijoittelun. Luonnosvaiheen vaihtoehtojen 2 ja 3 alueelle on lisätty mahdollisia tulevaisuuden tarpeita varten rakennusalue, joka mahdollistaa esim. jäähallin kokoisen rakennuksen toteuttamisen.

Lopulta asemakaavan muutos hyväksyttiin teknisessä lautakunnassa 29.4.2014 (§ 42) muuna kuin vaikutuksiltaan merkittävänä asemakaavan muutoksena.

Siuntion kunnanhallitus hyväksyi vastaavasti 12.5.2014 (§ 78) kunnan omistaman maa-alueen vuokraamisen 30 vuodeksi monitoimihalliyhtiö Sjundeå Allaktivitetshall Ab:lle nimelliseen vuokrahintaan, 1 euro/vuosi. Vuokraamisasia oli tullut kunnanhallituksen päätettäväksi monitoimihalliyhtiön hakemuksesta.

Siuntion kunnan ja monitoimihalliyhtiön välinen yhteistyösopimus hyväksyttiin lopulta kunnanvaltuuston kokouksessa 8.12 (§ 67).

Siuntion poliittista päätöksentekojärjestelmää ei voi ainakaan syyttää hitaudesta, riittävän konsensuksen puutteesta tai kunnan toimintakykyä heikentävästä turhasta torasta varsinkaan silloin, kun kyse on taloudellisilta ja muilta vaikutuksiltaan mittavista hankkeista.

Tulevaisuutta silmällä pitäen on mielenkiintoinen kysymys, nähdäänkö Siuntiossa myös jäähalli, kuten teknisen lautakunnan 29.1.2014 kokouksen pöytäkirjasta saattaisi ehkä ymmärtää?

Mainokset

1 kommentti

  1. ..merkitykseltään vähäinen avautuminen.. sanoo:

    Voi Jésus sentäs. Se kiireen määrä millä näitä asioita mielivaltaisesti viedään eteenpäin. Tekninen lautakunta on nyt keksinyt selkeästi uuden jutun. Se kun mikään ei ole enää asemakaavan näkökulmasta vaikutuksiltaan merkityksellistä. Tällä hienolla lauseella tekninen sivuuttaa muut kunnan päätäntätasot NOIN! ja nyt se päätös on tehty. Se kuka tekee kyseisen päätöksen missä milloinkin, saisi tulla esiin selvityksien kera miten näihin päädytään. Koska kyseessä on merkitykseltään vähäinen muutos asemakaavaan voimme rakentaa jäähallin, koska kyseessä on merkitykseltään vähäinen muutos asemakaavaan niin laitetaan toi hakelämpökeskus tohon mahdollisimman keskelle mutta kuitenkin vähän kauemmas niistä joidenka takia se rakennetaan. Se mitä vielä tulevaisuudessa on odotettavissa, on jäähalli? Siitä pitää huolen tekninen lautakunta ja taustalla toimiva kannatusjoukko …?

    Tykkää

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: