Siuntion Sanomat

Etusivu » Lohja » Lohjan Pitkäniemen teollisuusalueen bioenergialaitos kannattaa

Lohjan Pitkäniemen teollisuusalueen bioenergialaitos kannattaa

Mainokset

Bioenergiayhtiö Lohjan Biolämpö Oy on tuottanut kahden vuoden ajan energiaa sekä teollisuuden että asukkaiden tarpeisiin. Tänä aikana kaukolämmön hinta on laskenut samaan aikaan, kun tuotanto on tullut ympäristöystävällisemmäksi. Asiasta uutisoi Svenska Yle Västnyland maanantaina 29.12.

Svenska Yle Västnylandin uutisen mukaan Lohjan kaupungin energiayhtiö Lohjan Energiahuolto Oy Loherin vuonna 2011 tuottamasta energiasta 57 % oli hiilidioksidivapaata. Tänä vuonna osuus nousee jo 85 %:iin. Samaan aikaan tuotantomäärä on noussut yli kolmanneksella, toisin sanoen aikaisemmin fossiilisilla polttoaineilla tuotettua energiaa tuotetaan nyt biopolttoaineilla, toteaa Svenska Yle Västnyland. Uutisen mukaan kaukolämmön hinta on vuoden 2010 tasossa, eikä hinnan korotuksia ole näköpiirissä.

Energiayhtiö Lohjan Energiahuolto Oy Loher on yksi bioenergiayhtiö Lohjan Biolämpö Oy:n osakkaista 49 %:n osuudella. Muina osakkaina ovat Metsäliitto Osuuskunta (46 %) ja Ääneseudun Energia (5 %).

Lohjan Biolämpö Oy:n rakennuttama 26 MW:n biolämpölaitos oli noin 17 miljoonan euron yhteishanke. Uuteen kerrosleijutekniikkaan perustuva kattilalaitos ja siihen kuuluvat puupolttoaineen vastaanotto- ja käsittelyjärjestelmät vihittiin käyttöön 7.1.2013 noin puolentoista vuotta kestäneen rakennusprojektin jälkeen.

Metsä Groupin Lohjan Kerto-tehtaan yhteyteen rakennettu biolämpölaitos sijaitsee Lohjan Pitkäniemen teollisuusalueella.

Myös Siuntiossa on suunnitteilla pääosin puuhakekäyttöinen lämpökeskus, jonka sijaintipaikaksi tekninen lautakunta on päättänyt Palonummen asuinalueen.


Lähteet:

Svenska Yle Västnyland, ”Miljövänlighet lönar sig i Lojo”, 29.12.2014

Farmit, ”Lohjan biolämpölaitos vihittiin käyttöön”, 7.1.2013

Lohjan kaupunki → Ajankohtaista

Mainokset

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: