Siuntion Sanomat

Etusivu » Pankkipalvelut » Osuuspankin palvelut joutuivat verkkohyökkäyksen kohteeksi: KRP tutkii tapausta

Osuuspankin palvelut joutuivat verkkohyökkäyksen kohteeksi: KRP tutkii tapausta

Mainokset

Osuuspankin (OP) palveluihin kohdistui uudenvuoden aattona (31.12) palvelunestohyökkäys, joka tukki OP:n tietoliikennejärjestelmät ja esti asiakkaiden asioinnin. Häiriö lamautti OP:n verkkopalvelut ja käteisnostot pankkiautomaateilta sekä aiheutti vaikeuksia myös korttimaksamisessa, kertoo OP:n verkkosivuilla tänään (1.1) klo 12:00 julkaistu tiedote. Keskusrikospoliisi (KRP) tutkii tapausta.

Palvelunestohyökkäyksen aiheuttama häiriö havaittiin uudenvuoden aattona klo 16:30 tietämillä. Palvelut saatiin palautettua kokonaisuudessaan puolen yön tietämillä. Käynnissä olevat korjaustoimenpiteet ja toistaiseksi korotettu tietoliikenteen suojaus saattavat aiheuttaa edelleen häiriöitä palveluissa. Pankkikortit toimivat ulkomailla mutta ulkomailla olevilla asiakkailla voi olla edelleen vaikeuksia päästä pankin verkkopalveluihin, kertoo OP tiedotteessaan.

OP:n mukaan palvelunestohyökkäyksestä, jonka häiriökuormitus tuli sekä kotimaasta että ulkomailta, on tehty rikosilmoitus poliisille ja KRP tutkii tapausta.


Lähde:

OP-Pohjola-ryhmä, ”Palvelunestohyökkäys häiritsi OPn palveluja uudenvuoden aattona”, 1.1.2015

Mainokset

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: