Siuntion Sanomat

Etusivu » Asukaskahvila » Asukaskahvilatoiminta alkaa Siuntiossa

Asukaskahvilatoiminta alkaa Siuntiossa

Mainokset

Asukaskahvilatoiminta alkaa Siuntiossa keskiviikkona 21. tammikuuta klo 18.30

Asukasyhdistys Siuntion kulttuuriympäristö ry – Sjundeå kulturomgivning rf aloittaa asukaskahvilatoiminnan Siuntion kuntakeskuksessa asukkaiden toivomuksesta tammikuussa 2015.

Kaikille avoin kohtaamispaikka

Asukaskahvilan ideana on olla kaikille avoin kohtaamispaikka, joka tarjoaa mahdollisuuden vapaamuotoiseen keskusteluun ja uusien kontaktiverkostojen luomiseen. Asukaskahvilassa voi keskustella yhdistyksen edustajien kanssa ja antaa sen toimintaan kuuluvia yleisen tason asioita hoidettavaksi.

Asukaskahvilatoimintaa järjestetään Siuntion kunnan monitoimitilassa, Asematie 2, alkuvaiheessa kerran kuukaudessa keskiviikkoiltaisin.

Asukaskahviloissa vierailee eri alojen asiantuntijoita.

Ensimmäinen teemailta ”Lapsen oikeudet ja yhdyskuntasuunnittelu”

Ensimmäisessä asukaskahvilassa keskiviikkona 21.1.2015 klo 18.30–20.30 paneudutaan aiheeseen Lapsen oikeudet ja yhdyskuntasuunnittelu. Tilaisuuteen toivotaan osallistumaan erityisesti lapsiperheiden vanhempia ja isovanhempia, jotka haluavat vaikuttaa Siuntiossa lasten ja nuorten asuin- ja liikenneympäristön kehittämiseen mahdollisimman toimivaksi, viihtyisäksi, terveelliseksi ja turvalliseksi. Tilaisuuteen toivotaan osallistumaan myös yritysten ja yhteisöjen edustajia, jotka haluavat erilaisin tavoin tukea tätä työtä.

Asiantuntijavieraina asukaskahvilassa ovat lakimies (OTM), kirkkonummelainen kunnanvaltuutettu (vihr.) ja eduskuntavaaliehdokas Emmi Wehka-aho ja maisema-arkkitehti Maija Lounamaa.

Wehka-ahon alustuksen aiheena on ”Lapsen oikeudet, kunnan päätöksenteko ja liikenneturvallisuus”. Lapsioikeuteen erikoistunut Wehka-aho käsittelee alustuksessaan muun muassa YK:n Lapsen oikeuksien sopimuksen merkitystä ja velvoittavuutta kunnissa. Wehka-aho selvittää alustuksessaan myös sitä, mitkä ovat lapsen oikeudet liikennesuunnittelussa ja liikenteen järjestämisessä.

Lounamaan alustuksen aiheena on ”Lapsen oikeus turvalliseen ja terveelliseen ympäristöön”.

Alustusten jälkeen siirrytään vapaamuotoiseen keskusteluun illan aiheesta asiantuntijavieraiden kanssa.

Tilaisuudessa keskustellaan myös asukasyhdistyksen tekemästä kuntalaisaloitteesta Siuntion liittymiseksi Suomen Unicefin Lapsiystävällinen kunta -hankkeeseen.

Asukaskahvilan kahvi-, tee- ja leivonnaistarjoiluista vastaa Jokivarren Nostalgia. Asukaskahvilan kulujen kattamiseksi peritään tilaisuudesta osallistumismaksu, joka pyydetään suorittamaan tiistaihin 20.1. mennessä asukasyhdistyksen pankkitilille. Lisätietoja maksuista ja asukasyhdistyksen toiminnasta saa lisätietoja yhdistyksen verkkosivuilta, www.siuntionkulttuuri.fi, ottamalla yhteyttä sähköpostitse yhdistyksen osoitteeseen siuntion.kulttuuri@gmail.com tai puhelimitse yhdistyksen puheenjohtajalta 040 9523976. Kahvitarjoilu tilaisuudessa alkaa klo 18.15.

Yhdistys toivoo Siuntion ensimmäiseen asukaskahvilaan runsasta osanottoa.

Mainokset

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: