Siuntion Sanomat

Etusivu » Paikallispolitiikka » Valtuutettuja ei vieläkään informoitu: metropolilakiluonnos lausuntopyynnölle kuntiin jo 10.12.2014

Valtuutettuja ei vieläkään informoitu: metropolilakiluonnos lausuntopyynnölle kuntiin jo 10.12.2014

Mainokset

Valtiovarainministeriö lähetti hallituksen luonnoksen metropolilainsäädännöksi lausuntokierrokselle kuntiin jo 10.12.2014, ilmenee valtiovarainministeriön keskiviikon 10.12.2014 tiedotteesta 207/2014.

Siuntiossa useiden paikallispoliitikkojen päreet ovat palaneet, sillä jälleen kerran tieto kuntiin lähetetystä metropolihallintouudistukseen liittyvästä lausuntopyynnöstä tulee esille täytenä yllätyksenä.

Lausuntopyyntö liitteineen muodostaa liki 200 sivun mittaisen aineiston, jonka pohjalta kuntien tulee antaa lausuntonsa valtiovarainministeriölle 4.2.2015 mennessä.

Tammikuu on edennyt jo melkein puoleen väliin ja seuraava kunnanhallituksen kokous on maanantaina 19.1. Valtuusto puolestaan kokoontuu seuraavaan kokoukseensa maanantaina 2.2.

Poliitikkojen mukaan on suorastaan välttämätöntä, että jokainen valtuustoryhmä ehtii perehtyä aineistoon, muodostaa omat näkemyksensä ja vielä keskustella hyvissä ajoin annettavan lausunnon suuntaviivoista.

Närkästyneiden mielestä edes jonkinlainen sähköposti kunnalta, missä on linkki valtiovarainministeriön tiedotteeseen ja sen liitteisiin, ei olisi vaatinut suorastaan mitään.

Viimeksi vastaavanlainen tilanne syntyi, kun valtiovarainministeriö lähetti 11.3.2013 kunnille lausuntopyynnön metropolialueen esiselvityksestä. Kuntien tuli antaa vastauksensa lausuntopyyntöön 22.5.2013 mennessä.

Tuolloin tieto Siuntion kuntaan lähetetystä lausuntopyynnöstä oli päätynyt erään kunnanhallituksen jäsenen korviin sattumalta ja tuli sitä kautta muiden tietoon vasta 7.4.2013: lähes kuukausi sen jälkeen, kun lausuntopyyntö oli lähetetty kuntaan. Ennen määräpäivää 22.5.2013 viimeinen mahdollisuus kunnan antaman lausunnon valtuustokäsittelylle oli 8.5.2013 pidettävä kokous.

Selitykseksi annettiin se, että lausuntopyyntö oli kadonnut jonnekin kunnan kirjaamoon saapumisen jälkeen.

Seuraavassa linkki edellä mainittuun tiedotteeseen ja kuntiin lähetettyyn valtiovarainministeriön lausuntopyyntöön hallituksen esityksestä metropolihallintoa koskevaksi lainsäädännöksi:

Tiedote 207/2014

Lausuntopyyntö ja luonnos hallituksen esitykseksi

Mainokset

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: