Siuntion Sanomat

Etusivu » Metropoliuudistus » Isotupa Svenska Ylelle: ”Paras ratkaisu koko Uudenmaan kuuluminen metropolialueeseen”

Isotupa Svenska Ylelle: ”Paras ratkaisu koko Uudenmaan kuuluminen metropolialueeseen”

Mainokset

Länsi-Uudellamaalla vaikuttaa vallitsevan melkoinen skeptisyys Uudellemaalle suunniteltua metropolihallintoa kohtaan, kertoo Svenska Yle Västnyland tämänpäiväisessä (15.1) uutisessaan.

Svenska Yle Västnylandin kanssa keskustelleet virkamiehet ja poliitikot kritisoivat sekä suunnitelmaa että aikataulua. Uutiseen oli haastateltu muun muassa Siuntion kunnanjohtaja Juha-Pekka Isotupaa ja Lohjan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Irene Äyräväistä (kok).

Isotupa suhtautuu skeptisesti metropolihallintolain eduskuntakäsittelyn aikatauluun ja katsoo melkoiseksi saavutukseksi, mikäli laki valmistuu ennen eduskuntavaaleja, toteaa Svenska Yle. Myöskään Äyräväinen ei usko nopeaan ratkaisuun.

Svenska Ylen mukaan Isotupa lähtee siitä, että paras ratkaisu alueelle olisi, että koko Uusimaa kuuluisi metropolihallintoalueeseen. Isotuvan mukaan kunnan mukana olemisen hyvyys tai huonous riippuu myös hieman siitä, minkälaisia tehtäviä metropolihallinto saa. Tilanne on erikoinen, koska ei oikein tiedetä, mikä lopputulos tulee olemaan, sanoo Isotupa haastattelussa.

Siuntion on luultavasti parempi olla mukana kuin jäädä ulkopuolelle, koska pendelöinti on tärkeä kysymys metropolihallinnossa ja koskee myös monia Siuntiossa, toteaa Isotupa Svenska Ylelle. Isotupa pelkää myös sitä, että metropolihallintoalueen ulkopuolelle jääminen vaikeuttaisi Siuntion mahdollisuuksia vaikuttaa rautatieyhteyden kehittämiseen.

Hallituksen esitys metropolihallintolaiksi on paraikaa kuntien lausuttavana. Myös Siuntion on tarkoitus antaa oma lausuntonsa lakiesityksestä.

Metropopolihallinnon olisi tarkoitus käynnistyä vuoden 2017 alusta lähtien. Maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) suunnittelu ja näitä koskeva päätöksenteko kuuluisivat metropolihallinnon ydintehtäviin.


Lähde:

Svenska Yle Västnyland, ”Skepsis i Västnyland om metropolen”, 15.1.2015

Mainokset

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: