Siuntion Sanomat

Etusivu » Oikeuskanslerinvirasto » Apulaisoikeuskansleri: ”Kunnan menettely ei täyttänyt hyvän hallinnon vaatimuksia”

Apulaisoikeuskansleri: ”Kunnan menettely ei täyttänyt hyvän hallinnon vaatimuksia”

Mainokset

Apulaisoikeuskansleri Risto Hiekkataipale antoi tiistaina 30.12.2014 päätöksensä (OKV/1149/1/2013) asiassa ”Kunnan kunnanhallituksen menettely koskien kunnanvaltuutetun toimia”.

Kunnanvaltuutettu A oli osoittanut oikeuskanslerille 5.7., 10.9., 6.11. ja 11.11.2013 päivätyt kantelut koskien kunnan menettelyä hallintojohtaja B:n kunnanhallitukselle lähettämän toimenpidepyynnön johdosta, missä hallintojohtaja B oli kokenut kunnanvaltuutetun A toiminnan itseensä kohdistuvana työpaikkakiusaamisena.

Apulaisoikeuskanslerin antaman päätöksen tiivistelmä:

Oikeuskanslerinvirasto, Ratkaisut 2014, ”Kunnan menettely ei täyttänyt hyvän hallinnon vaatimuksia”, OKV/1149/1/2013, 30.12.2014

Päätöksen tiivistelmässä todetaan, että kunnanvaltuutettu ei ole kunnan virkamiehiin nähden työnantaja-asemassa. Näin ollen kunnanvaltuutetun menettelyä luottamustoimessaan suhteessa kunnan virkamieheen ei voi arvioida työnantaja-työntekijä -suhteesta käsin eikä siten myöskään työpaikkakiusaamisena. Asian käsittelyn lähtökohta oli ollut sen vuoksi virheellinen.

Apulaisoikeuskanslerin anonymisoitu päätös kokonaisuudessaan:

Apulaisoikeuskansleri, Anonymisoitu päätös, Dnro OKV//1149/1/2013, 30.12.2014

Siuntion kunnanhallituksen maanantain 19.1 kokouksen esityslistan kohdasta § 20 SAAPUNEET KIRJEET, ILMOITUKSET JA PÄÄTÖKSET ilmenee, että Siuntion kuntaan on tullut oikeuskanslerinvirastosta päätös asiassa ”Siuntion kunnan kunnanhallituksen menettely koskien kunnanvaltuutetun toimia”.

Mainokset

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: