Siuntion Sanomat

Etusivu » Terveydenhuolto » Mielipide: Antibiootit turhaan!

Mielipide: Antibiootit turhaan!

Mainokset

Asioin mielelläni kuntamme terveyskeskuksessa. Coronaria – hoitoketju Oy tarjoaa mielestäni ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua. Erityisesti lääkärit ovat olleet asiantuntevia niin sairauden diagnostisoinnissa kuin tapaturmien hoidossa.

Kuitenkin eräänä joulukuisena kertana diagnoosia kurkkukivun syystä ei pystytty tekemään heti, koska terveyskeskuksessa ei ollut käytössä ns. nielunviljelyn pikatestiä, jolla olisi nopeasti voitu todeta antibioottien tarve.

Nielunviljelytesti pitikin lähettää muualle tutkittavaksi ja koska oli torstai-iltapäivä tulos saataisiin vasta maanantaina.

Potilaan olisi siis odotettava 4 päivää, jotta tiedettäisiin onko tauti virus- vai bakteeriperäinen eli epäilty angiina.

Koska lapsipotilaan nielu oli peitteinen ja kipu kova suositteli lääkäri antibioottikuurin aloittamista varmuuden vuoksi kuitenkin heti.

Testitulos saapuikin sitten maanantaina ja tulos oli negatiivinen. Potilas siis joutui ottamaan 10 vrk antibioottikuurin turhaan.

Ihmettelen miksi terveyskeskus ei käytä nielunviljelyn pikatestejä? Eivätkö ne kuulu sopimukseen Coronarian kanssa? Säästääkö Coronaria vai säästääkö kunta? Toisaalta nielutestien lähettäminen muualle ei varmaankaan myös ole ilmaista.

Onko muilla terveyskeskuksen palvelujen käyttäjillä samoja kokemuksia?

Nimim. Seuraavalla kertaa ehkä yksityiselle

Mainokset

1 kommentti

  1. Sairaudenhoidosta terveydenhoitoon sanoo:

    En enää mene arvuuttelemaan Siuntion terveyskeskukseen jos olemme todella sairaana. Lapseni, jolla on todettu astma sai korvatulehduksen. Nuori lääkäri tästä innostuneena määräsi hoidoksi astmalääkkeitä. Palvelu oli kyllä ystävällistä, mutta hoitohan ei tepsinyt tulehduksen aiheuttamaan kovaan kipuun. Ensin yksityislääkärille, jossa otettiin näyte ja heti sen jälkeen korvaklinikalle kerran päivässä viikon ajan samaan paikallisesti antibioottihoitoa.Yksityislääkäri totesi, että kyllä tämä olisi pitänyt huomata. Hiljattain on uutisoitu, että ihmiset ovat pettyneitä julkisella puolella saamaansa hoitoon ja sen vuoksi siirtyneetkin käyttämään yksityisiä. Mistä tällainen suuntaus kertoo? Ollaanko julkisella puolella vasta opettelemassa sairauksien hoitamista? Ovatko sairaudet muuttuneet niin, ettei niitä enää helposti tunnisteta (esim. vastustuskyky antibiooteille yms.)? Olisiko syytä siirtyä sairaudenhoidosta terveydenhoitoon? Tai olisiko syytä palata vanhaan – ruoka olkoon lääkkeesi – itsehoitoon? Ainakin olisi syytä ottaa itse vastuu omasta terveydestä ja esittää lääkäreille kysymyksiä saamaansa hoitoon liittyen. Ei tyytyä vain lääkereseptiin…

    Tykkää

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: