Siuntion Sanomat

Etusivu » Paikallispolitiikka » Kunnanhallitus päätti hakea kulkuoikeutta rasitteella kiistellyssä väylähankkeessa

Kunnanhallitus päätti hakea kulkuoikeutta rasitteella kiistellyssä väylähankkeessa

Mainokset

WP_20150117_003

Sopua ei sittenkään saavutettu?

Kunnanhallitus päätti maanantain 19.1 kokouksessaan (§ 5) hakea kulkuoikeutta rasitteella Bollstadintien ja asematunnelin yhdistävän kevyen liikenteen väylän rakentamisen loppuun saattamiseksi.

Kunnanhallituksen päätös perustuu näkemykseen, jonka mukaan kunta ja maanomistajat eivät olisi päätyneet sopuun maanhankintaan liittyvissä kysymyksissä.

Kunnanhallitus on lähtenyt olettamuksesta, jonka mukaan maanomistajat eivät ole hyväksyneet teknisen lautakunnan aikaisempaa tarjousta. Tästä on tehty se johtopäätös, että on tarpeen hakea kulkuoikeutta rasitteella.

Kunnanhallitus on myös linjannut, että rasitteesta aiheutuvasta haitasta on rasitetun maan omistajalla oikeus saada korvaus. Jos rasitteen saaja ja rasitettu eivät pääse korvauksesta yksimielisyyteen, määrää rasitetoimitus korvauksen suuruuden.

Julkisuudessa – mm. sosiaalisessa mediassa – esillä olleissa luottamushenkilöiden välisissä keskusteluissa on annettu ymmärtää, että sovun saavuttamiseen liittyvä olettamus ei kenties olisikaan täysin yksikäsitteisen selkeä. Asianosaisille maanomistajille on aiheutunut myös asianajokuluja.

Syntyykö päätöksenteosta vielä laajempi juridinen kiista maanomistajien ja kunnan välille, on toistaiseksi hämärän peitossa.

WP_20140813_005WP_20150117_006

Pitkään kiistelty väyläprojekti

Jo vuoden 2014 loppukeväästä lähtien vireillä ollut väyläprojekti Haagan ja kuntakeskuksen yhdistävän kevyenliikenteen väylän rakentamiseksi on herättänyt voimakasta huomiota kaikkien värikkäiden vaiheidensa myötä.

Käytännössä väylästä puuttui Bollstadintien ja asematunnelin välinen yhteys.

Viime vuoden elokuussa kunnan tilaama urakoitsija rakensi osan tästä yhteydestä kunnan omistamille maille.

Tämä tapahtui ennen asiasta järjestettyä yleisötilaisuutta ja ilman väylän kokonaistoteutuksen suunnittelua ennakkoon, eteen tulevien mahdollisten rasitteiden tai maanhankinta-ongelmien ratkaisuista puhumattakaan.

Lähtökohdat projektin käynnistymiselle olivat varsin epämääräiset ja erikoiset.

Elokuun yleisötilaisuudessaan esitettiin hyvin selkeästi, että poliittinen paine väylän rakentamiseksi on kova.

Lisäksi kunnan maille pikaisesti rakennetun väyläosuuden todettiin elokuun yleisötilaisuudessa toimivan paineena väylän rakentamiseen liittyvien loppujen ongelmien ratkaisemiseksi.

Vauhdilla ja mutkat suoriksi laittavalla poliittisella paineella alkuunpantu projekti jämähti kirjaimellisesti jäihin nyt jo yli puoleksi vuodeksi.

STT-TEAM, 25.1.2015

Mainokset

3 kommenttia

 1. komprosissi sanoo:

  Nää on näitä kompromisseja…eeh, eeh, eeh…

  Tykkää

 2. Ammattitaitoa johtajien rekrytointiin sanoo:

  Kiitokset Siuntion Sanomille kunnan päätössysteemin kuvaamisesta. Nyt saadaan paikallismediasta lukea, mihin verovarojamme julkisen vallan toimesta hävitetään.

  Eikö kunnanhallituksen olisi pikemminkin tullut alkaa kiireesti käsitellä Palonummen isoja kysymyksiä kuin jatkaa näpertelyään tällaisen pienen yksityiskohdan parissa? Mitä ihmisjoukkoa tällainen hallitustyöskentely palvelee? Tällainen väärä julkisen vallan ja verovarojen käyttö ei ole kunnan eikä kuntalaisten etu. Johtajat vaihtoon!

  Tykkää

 3. Asiakirjat esiin! sanoo:

  Kuka valopää on keksinyt rakentaa yleinen väylä yksityisille asuintonteille? Eikö tällaisessa päätöksessä pidä olla asiakirjoin näytettynä huomattava yleinen etu ja lisäksi olosuhteet, että haagalaisilla ei ole mitään vaihtoehtoisia väyliä päästä asemalaiturille? Mikä muodostaa tässä tapauksessa yleisen edun? Miten haagalaisille suunniteltu väylä on merkitty Haagan asemakaavassa?
  Kun kunnanhallituksen puheenjohtaja on ottanut tällaisen asian käsittelyyn, joka aiheuttaa yksityisille asukkaille suunnatonta painetta, kärsimystä ja rahanmenoa, on hänellä varmaan ollut erittäin pätevät asiakirjat käytössään.
  Miksei näitä asiakirjoja näytetä?
  Näyttää siltä, ettei päteviä asiakirjoja kunnalla olekaan. Tässä mitä ilmeisimmin käytetään väärin julkisia verovaroja, joita tarvittaisiin kipeästi todelliseen Siuntion kuntakehitykseen.
  Kunnanvaltuuston tulisi keskeyttää tällainen prosessi, kunnes asiakirjat on näytetty.
  Todellisuudessa haagalaisilla on Siuntion parhaat kevyenliikenteenväylät. Tämän asian voi jokainen käydä paikan päällä toteamassa.

  Tykkää

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: