Siuntion Sanomat

Etusivu » Paikallispolitiikka » Tukevatko voimassa olevat asemakaava ja katusuunnitelma uutta kevyen liikenteen väylää?

Tukevatko voimassa olevat asemakaava ja katusuunnitelma uutta kevyen liikenteen väylää?

Mainokset

WP_20150117_006

Siuntion Bollstadintien ja asematunnelin yhdistävän kevyen liikenteen yhteyden rakentamiseen liittyviä vaiheita päätöksentekoineen ei voida hyvällä tahdollakaan kuvata selkeiksi ainakaan asiaa sivusta seuranneiden silmin katsottuna.

Silti väyläosuuden rakentaminen on osa Haagan asuinalueen ja kuntakeskuksen yhdistävää kevyen liikenteen väylää, jonka toteuttamiseen on suhtauduttu ylipäänsä jokseenkin myönteisesti. Tämä kävi ilmi viime vuoden (2014) elokuussa pidetyssä yleisötilaisuudessa.

Kunnanhallituksen maanantaina 19.1 tekemän päätöksen mukaan kunta hakee – monien vaiheiden jälkeen – puuttuvan väylän osuuden toteuttamiseksi rasitetta kulkuoikeudella.

Edessä on siis rasitetoimituksen suorittaminen väylän osuutta koskien.

Asiassa on jäänyt kuitenkin vähemmälle huomiolle se kysymys, löytyykö kunnalta voimassa olevaa asemakaavaa ja katusuunnitelmaa, joihin nyt rakennettavaksi aiottu väylän osuus pohjautuisi?

Tätä kysymystä sivuttiin osittain elokuun yleisötilaisuudessa, missä esillä oli ainoastaan erilaisia karttojen yhdistelmiä, joita oli lisäksi täydennetty rakentamistavoitetta havainnollistavin kuvioin ja viivoin.

Kunnan luottamushenkilöiden ja muiden asiaan lähemmin perehtyneiden taholta onkin esitetty ihmettelyä sen suhteen, että ainakaan tähänastisen tiedon valossa ei olisi vielä esitetty sellaista voimassa olevaa asemakaavaa tai katusuunnitelmaa, joka tukisi nyt esillä olevaa oikaisevaa väylän osuutta.

Esitettyjen näkemysten mukaan voimassa oleva asemakaava tukisi ainoastaan Bollstadintien kanssa yhdensuuntaisen kevyen liikenteen väylän rakentamista.

Toisaalta kevyen liikenteen väylien tulee olla voimassa olevien katusuunnitelmien mukaisia, jotka seuraavat voimassa olevaa asemakaavaa.

Katusuunnitelma on virallinen asiakirja, jonka sisällöstä ja hyväksymisestä on säädetty maankäyttö- ja rakennuslaissa ja –asetuksessa (erityisesti asetuksen 9 luku).

SST-TEAM, 25.1.2015

Mainokset

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: