Siuntion Sanomat

Etusivu » Terveys ja hyvinvointi » Terveys ja hyvinvointi: Tulehduskipulääkkeet vähintään yhtä vaarallisia kuin liikennetapaturmat

Terveys ja hyvinvointi: Tulehduskipulääkkeet vähintään yhtä vaarallisia kuin liikennetapaturmat

Mainokset

WP_20150130_002

Huolimatta tulehduskipulääkkeiden hyödyistä, ei kyse ole täsmälääkkeistä, mihin perustuvat myös tulehduskipulääkkeiden haittavaikutuksetkin, kirjoittaa proviisori Katariina Kalsta Apteekkariliiton ylläpitämän Apteekki.fi-sivuston blogissa. Sama koskee myös monia muita lääkkeitä.

Kalstan mukaan tulehduskipulääkkeiden kyky poistaa kipua perustuu niiden kykyyn estää tulehduksen välittäjäaineen tuotantoa elimistössä. Tämän hintana on elimistön suojamekanismien estäminen, jonka seurauksena syntyy limakalvovaurioita suolistoon. Seurauksena voi olla maha- tai pohjukaissuolihaava.

Mahahaava ei ole puolestaan vaaraton, sillä maassamme kuolee vuosittain noin 200 – 400 henkeä tulehduskipulääkkeiden aiheuttamaan haittaan ruuansulatuskanavassa, kirjoittaa Kalsta.

Samalta vaivalta pelastuu täpärästi vielä suurempi määrä.

Kalsta toteaa, että kuolemasyytilastojen perusteella tulehduskipulääkkeet vaikuttavat olevan vähintään yhtä vaarallisia kuin liikennetapaturmat. Silti kolarit ja liikenneturvallisuus ovat julkisuudessa paljon enemmän esillä kuin lääkitysturvallisuus, mikä antaa helposti väärän kuvan lääkkeiden turvallisuudesta, kritisoi Kalsta.


Lähde:

Apteekki.fi

Mainokset

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: