Siuntion Sanomat

Etusivu » Paikallispolitiikka » Siuntio haluaa metropoli-option Lohjan ja Porvoon tapaan

Siuntio haluaa metropoli-option Lohjan ja Porvoon tapaan

Mainokset

Siuntion kunnanvaltuusto käsitteli maanantain 2.2 kokouksessaan lausuntoa maan hallituksen esitykseen metropolihallintolaiksi. Lausunto tulee antaa valtiovarainministeriöön keskiviikkoon 4.2 mennessä.

Maan hallituksen esityksessä metropolihallintolaiksi Siuntiota ei ole luettu metropolihallintoalueeseen.

Nyt kuitenkin Siuntion kunnanvaltuusto päätti selvin äänin 24 – 3 (Holmlund, Kokkonen, Johansson), että Siuntion kunnalla tulisi olla samoilla periaatteilla mahdollisuus päättää liittymisestään metropolihallintoon, kuin Lohjan ja Porvoon kaupungeilla tulisi olemaan.

Kunnanvaltuusto tuli näin ollen toistaneeksi aikaisemmin (16.6.2014) metropolihallintolakia valmistelevan työryhmän väliraporttiin antamassaan lausunnossa esitetyn näkemyksensä.

Nyt hyväksytyssä lausunnossa Siuntio katsoo myös, että lakiesityksessä määritellyistä metropolihallinnon tehtävistä syntyvistä kustannuksista suurin osa muodostuu Helsinkiin ja pääkaupunkiseudulle keskittyvästä liikenteestä, jonka vuoksi kuntien maksuosuuksien tulisi jakautua suoriteperusteisesti.

Lisäksi Siuntio katsoo lausunnossaan, että metropolihallintoalueen ylimmän päätöksentekoelimen, eli metropolivaltuuston, edustuksen ja paikkamäärän tulisi jakautua kuntien kesken kuntien asukasluvun suhteessa, kuitenkin niin, että jokaisella jäsenkunnalla metropolivaltuustossa on vähintään yksi takuupaikka.

Hyväksytyssä lausunnossa tuotiin osittain esiin tarve selvittää lain vaikutukset metropolihallintoalueen ulkopuolelle jääviin alueisiin ja kuntiin.

Siuntion Keskustan Åke Holmlundin vastaehdotuksena oli myös kunnanhallituksessa esillä ollut lausunto, joka noudattaa valtakunnallisen Keskustan kotikunta-maakuntamallia, joka piti sisällään ajatuksen koko Uudenmaan kuulumisesta maakunnallisen ”metropolihallinnon” alaisuuteen.

Kunnanvaltuuston äänestyksessä hävinneen Keskustan kotikunta-maakuntamallin kannalle asettuivat Siuntion Vihreiden Yrjö Kokkonen ja Birgitta Johansson.

Mainokset

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: