Siuntion Sanomat

Etusivu » Paikallispolitiikka » Siuntio hyväksyi yksimielisesti Virkkulankylä Oy:n ja kunnan yhteistyösopimuksen

Siuntio hyväksyi yksimielisesti Virkkulankylä Oy:n ja kunnan yhteistyösopimuksen

Mainokset

Siuntion kunnanvaltuusto hyväksyi maanantain 2.2 kokouksessaan Virkkulankylä Oy:n ja kunnan välisen yhteistyösopimuksen. Valtuusto oli päätöksessään täysin yksimielinen.

Yhteistyösopimuksen tarkoituksena on sopia kaavamuutoshankkeen käynnistämisestä, aikataulusta ja kustannusten jakamisesta sekä myöhemmin tehtävän tonttikaupan esisopimuksen lähtökohdista ja raameista.

Virkkulankylä Oy vastaa kaavoituskustannuksista kokonaisuudessaan.

Hankkeeseen soveltuvan alueen tonttikokonaisuus sijaitsee Haagantien ja Siuntiontien risteyksen tuntumassa. Alue on nyt kunnan omistuksessa ja se on asemakaavassa tällä hetkellä merkitty maa- ja metsätalousalueeksi.

Siuntion kunta

Siuntion kunta

Valtuuston eilen tekemä päätös tarkoittaa sitä, että kaavoitusprosessi voidaan käynnistää. Prosessin kestoksi on alustavasti arvioitu noin vuosi, jolloin hankkeen toteutus voisi alkaa keväällä 2016.

Kunnallistekniikan rakentamisen kannalta suunnitellun alueen sijainti on erinomainen, sillä alue liittyy saumattomasti jo olemassa olevaan rakenteeseen.

Alustavien laskelmien mukaan kunnan nyt omistamasta alueesta saatava maanmyyntitulo on huomattava.

Toteutuessaan hanke loisi Siuntioon paljon kaivattuja työpaikkoja ja lisäisi kunnan työpaikkaomavaraisuutta. Uusia työpaikkoja arvioitu syntyvän useita kymmeniä.

Virkkulankylä Oy:n tarkoituksena on toteuttaa kehittämänsä Virkkulan seniorikylä-konseptin mukainen hanke Siuntion kuntakeskukseen. Konseptin brändillä on tavaramerkkisuojaus.

Konseptin keskeisenä tavoitteena on tarjota lähellä eläkeikää oleville tai jo eläkkeelle siirtyneille pariskunnille tai yksin eläville viihtyisä ja virikkeellinen asumisympäristö. Ajatuksena on lähipalvelujen ja asuinyhteisön puitteissa tarjota asukkaiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä edistävä kokonaisuus.

Hanke koostuisi noin 2000 kerrosneliömetrin suuruisesta ja noin 40 asukkaan palvelutalosta sekä noin 5000 kerrosneliömetristä erilaisia asuinrakennuksia ja ryhmäkodeista, joissa olisi asuntoja noin 120 asukkaalle.

Vastaavanlaisia yhteisöllisiä senioriasumisen ratkaisuja on Euroopassa tällä hetkellä Tanskassa ja Hollannissa.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA hyväksyi viime syksynä Virkkulankylä Oy:lle yleishyödyllisen yhteisön statuksen, mikä mahdollistaa ARA-rahoituksen hakemisen.


Aiheeseen liittyviä linkkejä:

HoviKoti, ”Palvelukoti Outokummun Kuusjärvelle”

Karjalainen, ”Diplomityö Virkkulan seniorikylästä palkittiin”, 11.11.2014

Tero Weman, ”Virkkulan Seniorikylä. Virikkeellisen yhteisöasumisen konsepti ikääntyville”, Tampereen teknillinen yliopisto, 2013

Mainokset

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: