Siuntion Sanomat

Etusivu » Seta » Seta: Valtava pettymys translaista – Hallitus ei pystynyt edes vähimmäisuudistukseen

Seta: Valtava pettymys translaista – Hallitus ei pystynyt edes vähimmäisuudistukseen

Mainokset

Setan puheenjohtajisto ilmaisi perjantaina 6.2 Setan verkkosivuilla julkaistussa kirjoituksessa pettymyksensä pääministeri Alexander Stubbin (kok) johtaman hallituksen päätökseen jättää pitkään ja hartaasti odotettu translain uudistus seuraavalle hallituskaudelle.

Pääministeri Stubb vahvisti, hallituksen tähän asti panttaaman, tiedon torstaina 5.2 pidetyllä eduskunnan kyselytunnilla kansanedustaja Jani Toivolan (Vihr) kysyttyä asiasta.

Setan puheenjohtajisto toteaa kirjoituksessaan seuraavasti:

Pettymys on valtava. Olemme tyrmistyneitä siitä, että hallitus ei pystynyt toteuttamaan edes vähimmäisuudistusta. Pakotettu lisääntymiskyvyttömyys, avioliittojen pakkopäättymiset ja henkilötietojen alistaminen vuosien lääketieteellisille kontrolleille jatkuvat. 18 vuoden ikäraja juridisen sukupuolen vahvistamiselle puolestaan tarkoittaa, että nuori voi joutua elämään vuosia väärien henkilöpaperien kanssa ennen kuin hän saa yhteiskunnan tunnustuksen olemassaololleen.

Vaadimme, että puolueet ilmoittavat eduskuntavaaleissa selvästi kantansa transihmisten ihmisoikeuksiin. Seuraavan hallituksen on toteutettava se, mihin tämä hallitus ei pystynyt: translain kokonaisuudistus, jossa poistetaan kaikki ihmisoikeuksia loukkaavat ehdot sukupuolen vahvistamisen edellytyksistä. Steriliteetti- ja naimattomuusvaatimusten lisäksi on poistettava vaatimus lääkärintodistuksesta ja 18 vuoden ikäraja. Hallituksen on myös laadittava ihmisoikeusselontekonsa mukaisesti toimintaohjelma sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien edistämisestä, jotta nyt nähty poukkoilu saadaan loppumaan.

Seta on kampanjoinut vuosia translain uudistamiseksi muun muassa Trasekin, Amnestyn, Ihmisoikeusliiton ja Sateenkaariperheiden kanssa.

Kaikesta pettymyksestä huolimatta Setan puheenjohtajisto katsoo, että laajalla rintamalla tehty vaikuttamistyö ei ole mennyt hukkaan, sillä transihmisten ihmisoikeudet on saatu politiikan agendalle ja translakiuudistus käynnistettyä.

Kyseessä on akuutti ihmisoikeuskysymys, eikä asiassa ei aiota antaa periksi.

Nyt on aika käynnistää seuraava vaihe yhteistyössä sen varmistamiseksi, että itsemääräämisoikeus sukupuoleen toteutuu seuraavien neljän vuoden aikana.”, toteaa Setan puheenjohtajisto.


Lähde:

Seta

Mainokset

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: