Siuntion Sanomat

Etusivu » Mielipide

Mielipide

Mainokset

Kunnallinen itsehallinto vai kunnallinen mielivalta?

Onnittelut vaan 150-vuotiaalle kuntien itsehallinnolle! Kuntien itsehallinto oli aikoinaan suuri saavutus, mutta täytyy todeta, että rajansa kaikella.

Suomalainen kunnallinen itsehallinto on tullut osaksi tiensä päähän ja sitä on jo liikaa.

Lisääntynyt itsehallinto on tuonut kuntapolitiikan pariin kuntalaisten epätasa-arvoisen kohtelun, keinottelun, välinpitämättömyyden, röyhkeyden ja ahneuden. Hyvä-veli-verkostot ovat myös vahvistaneet otettaan, kuten varsin hyvin tiedetään alan tutkimusten perusteella. … (Lue lisää)


Palonummi-tilaisuus ja kuntapoliitikkojen sosiaalipornoilu

Palonummi -tilaisuudessa 20.1. nähtiin Siuntion korkeimmissa asemissa olevien päättäjien kuiskuttelevan keskenään ja pudistelevan päätään, mutta ei osallistuvan julkiseen keskusteluun.

Siuntion Sanomat uutisoi muun muassa, että päättäjiltä nähtiin hyvin erikoista käytöstä, erilaista elekieltä ja ääntelyä.

Itse huomasin, että erästäkin pitkäaikaista Siuntion kuntapäättäjää tilaisuudessa kovasti nauratti. … (Lue lisää)


Demokratiaan kuuluu valinnanvapaus

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on ottanut kantaa ns. ”koulushoppailuun”. Olen järkyttynyt hänen mielipiteestään, että lasten pitää mennä lähikouluun. Vasemmistopuolueet ovat yhtyneet tähän kannanottoon. Eikä ihme, sillä tämähän on totaalista sosialismia. Tällaisessa mielipiteessähän ei olisi mitään vikaa, jos koulut olisivat tasalaatuisia, opettajat hyviä ja koulun johto tehtäviensä tasolla.

Vanhemmilla pitää olla oikeus valita jatkossakin lapselleen koulu, jossa opetus on hyvää, opettajat ovat ammattitaitoisia, kiusaamiseen puututaan (myös opettajien). Koulujen välinen asiallinen kilpailu on hyväksi ja oppimistuloksia pitää voida vertailla, esim. valtakunnallisilla kokeilla ja tulokset tulisi olla julkisia.  …  (Lue lisää)


Hui, hai Palonummi ja Siuntion Sydän!

Yhteistyö ja rakentava vuoropuhelu asukkaiden kanssa ei Siuntion kunnan taholta viime tiistai-iltana sujunut.

Jokaisen vastuuntuntoisen päättäjän sisäisen oikeudentajun luulisi heräävän, kun pienen kunnan asukkaat lähettävät n. 80 kysymyksen listan koskien omaa asuinaluettaan ja sen tulevaisuutta.

Yksi asukkaita huolestuttava asia oli raskasliikenteen eli yhdistelmärekan liikennöinti joka päivä Siuntion kuntakeskuksessa ja Palonummella lasten koulutiellä ja -reiteillä.

Lapsi ei tunne syy-seuraus-suhteita.  … (Lue lisää)


Muuttiko yleisötilaisuus yhtään mitään parempaan/huonompaan?

Eilisessä Palonummen asioita käsittelevässä yleisötilaisuudessa vastauksia tuli kyllä hyvin heikosti.

Kaavoitusprosessista tiedetään kyllä nyt tämän jälkeen hienosti!

Edelleenkään ei kerrottu mikä määrittelee sen, milloin asia on merkitykseltään vähäinen kaavoitusasia. Eikä kerrottu oikein muutakaan.

Suosittelisin ensi kerralla tulostamaan sen kysymyslistan ja vaikka yksi kerrallaan vastaamaan kysymyksiin. … (Lue lisää)


Antibiootit turhaan!

Asioin mielelläni kuntamme terveyskeskuksessa. Coronaria – hoitoketju Oy tarjoaa mielestäni ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua. Erityisesti lääkärit ovat olleet asiantuntevia niin sairauden diagnostisoinnissa kuin tapaturmien hoidossa.

Kuitenkin eräänä joulukuisena kertana diagnoosia kurkkukivun syystä ei pystytty tekemään heti, koska terveyskeskuksessa ei ollut käytössä ns. nielunviljelyn pikatestiä, jolla olisi nopeasti voitu todeta antibioottien tarve.  …  (Lue lisää)


Siuntion kuntapäättäjät! Jos se onkin vain pienestä kiinni?

Keskustellessani Palonummella asuvan henkilön kanssa kysäisin mitä mieltä olet näin palonummelaisena vilkkaasti keskustelua aiheuttaneesta lämpökeskusasiasta.

Henkilö ihmetteli, että mikä ihmeen lämpökeskus ja halusi erityisesti tietää kyseisen projektin valmistumisajankohdan. Ihmettelin miksi ajankohta on tärkeämpi kuin itse lämpökeskus. Vastaus oli seuraava: ”Että ehtii laittaa talon myyntiin ennen kuin lämpökeskus tulee.

Teknisen lautakunnan kokouspöytäkirjassa 9/2014, 21.10.2014, (sivu 5) todetaan tonttikauppojen toteutumisesta seuraavaa: ”Tonttikauppa ei ole käynnistynyt vielä. Kauppojen toteutuminen on käyttötalouden suurin riski. Tuloennustetta on laskettu 400 000 eurolla. Myös alennetun tuloennusteen toteutuminen edellyttää onnistumisia tonttikaupoissa.”  …  (Lue lisää) 


Thaimaan tsunamista 10 vuotta – elämän arvaamattomuus

Jälleen tämänkin vuoden tapaninpäivänä muistuivat mieleeni vuoden 2004 tapahtumat Thaimaassa.

Asuin tuolloin Nurmijärven Klaukkalassa ja olin muutaman vuoden aikana useaan kertaan törmännyt lähistöllä asuvaan muusiikkoon. Vaihdoin silloin tällöin sanan pari hänen kanssaan ohi kulkiessani.

Vaatimaton ja rauhallinen mies kuuluisuudestaan huolimatta.

Viimeisen kerran tervehdimme vain muutama päivä ennen muusikon ja hänen perheensä lähtöä lomalle Khao Lakiin, Thaimaaseen.  …  (Lue lisää)


Hyvät palonummelaiset

Olen järkyttyneenä seurannut keskustelua Palonummen asuinalueesta ja sinne suunnitellusta lämpökeskuksesta, jonka rakentaminen on pian alkamassa. Asun itse aivan muualla, mutta se tapa, miten Siuntiossa on aina hoidettu asioita, jatkuu kansalaisia tukevasta lainsäädännöstä huolimatta.

Suomen lainsäädäntö ei koske Siuntiota, vaan täällä toimitaan kuten on aina ennenkin toimittu …(Lue lisää)     26.12.2014


Siuntiolaisesta poliittisesta kulttuurista

Olen asunut Siuntiossa jo suhteellisen kauan ja seurannut tiiviisti siuntiolaista politiikan tekoa.

Uusien, rohkeiden valtuutettujen myötä polittiseen keskusteluun on tullut kaivattua säröä ja kyseenalaistamista.

Siuntiossa on aikaisemmin naivisti kehuskeltu ns. konsensuksella ja Siuntio-hengellä.

Konsensus on aina täällä edustanut pakotettua yksimielisyyttä…(Lue lisää)     14.12.2014


Siuntion suvaitsevaisuus ja konsensus

Konsensus on kirosana, ainakin kirjoittajalle ja Siuntiossa.

Siuntiossa konsensus tarkoitta kehittämisen ja kehityksen jarruttamista sekä keskustelun tyrehdyttämistä. Me elämme valtiossa ja kunnassa jossa sananvapaus tulisi olla perusoikeus.

On suuren suuri kynnys ihmiselle lähetä mukaan puolueen toimintaan…(Lue lisää)      12.12.2014


Siuntion aseman lämpökeskuksen siirrosta – Järjen käyttö sallittu?

Aseman lämpökeskuksen siirtoa on kunnassa alettu suunnittelemaan, koska nykyinen lämpökeskus olisi uuden Siuntion Sydämen alueella, jonne on kaavoitettu asuinrakennuksia. Koska kaavamuutos on niin pieni, on siitä pystynyt tekninen osasto päättämään itsenäisesti.

Lämpökeskuksen osalta on mielenkiintoista todeta, että ensin on kaavoitettu Siuntion Sydämen alue, jolla nykyinen lämpökeskus sijaitsee. Nyt jälkeenpäin on viety itse lämpökeskuksen siirtoa eteenpäin. Toisaalta…(Lue lisää)      9.12.2014


Ajatuksia Kannabis-illasta Lohjalla 20.11.2014

Olin Ehyt ry:n järjestämässä Kannabis-illassa Lohjan Laurentius-salissa. Asia kiinnosti siksi, että julkisuudessa oli paljon uutisoitu kannabis-ongelmasta Lohjalla ja siitä, miten Lohja on yksi Suomen kaupungeista, jossa liikkuu runsaasti huumeita. Kahden teini-ikäisen vanhempana minulla on myös lasteni kautta kokemusta siitä, että ongelma on laaja ja jotain asialle pitäisi tehdä…(Lue lisää)      22.11.2014


 

Mainokset

Vastaa (huom. toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta kommenttia. Kommentissa tulee olla todennettavissa oleva sähköpostiosoite, vaikka se tulisikin julkaistavaksi nimimerkillä.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: